pizzeria sapori  930 122

poza_articol_viorel_universitate

O colaborare informatică regională inedită

În Sala de Consiliu a Rectoratului, a avut loc lansarea oficială a unui Protocol de colaborare între Universitatea din Piteşti, European Education Instabuild, Consiliul Judeţean Argeş, Inspectoratul Şcolar şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri.

Această iniţiativă pe tărâmul academic, are la bază experienţa legată de tehnologia informatică de vârf, probată de conlucrarea cu companii de renume cum ar fi Microsoft şi Oracle Hardware and Software, a partenerului străin, având sedii secundare în New York, Bruxelles, Tel Aviv şi Bucureşti. Aceştia vor investi in softuri cuprinzând diverse maniere de proiectare avansată de IT, în cadrul Facultăţi de Matematică. Totodată se vor organiza cursuri de perfecţionare, de la jumătatea lunii februarie ac.

Scopul acestui parteneriat are în vedere, posibilitatea studenţilor de a deschide mici-afaceri în acest domeniu şi o dezvoltare anteprenorială benefică, ce poate duce la crearea de noi locuri de muncă.

Domnul vicerector, profesorul univ.dr. Dumitru Chirleşan, ne-a declarat „Este normal să înveţi fundamentele teoretice de IT, dar de la acestea până la cele ce se pot comercializa pe piaţă, este cale lungă. Prin parcurgerea activităţilor practice, studenţii pot trece mai uşor peste anumite etape obligatori de altfel, ajungând într-un timp relativ scurt la frontiera unde se creeză programele informatice de anvergură”.

Pentru a se asigura transparenţa şi permiabilitatea colaborări regionale, s-a decis ca din consiliul de administraţie al acestei cooperări, să facă parte cu părţi egale, Universitatea din Piteşti, European Education Instabuild, Consiliul Judeţean Argeş, Inspectoratul Şcolar şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Argeş.

„Universitatea ca instituţie, nu trebuie să fie considerată sub forma – unui turn de fildeş al înţelepţilor – la care poporul se va închina. Aceasta trebuie să coboare pe pământ, studentul este primul şi singurul beneficiar. Instituţiile de învăţământ superior din România care nu vor înţelege acest mecanism, de altfel simplu, este posibil să dispară.

Totodată, domnul Dan Ionescu, reprezentantul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Argeş, va identifica tipurile de softuri existente la nivelul întreprinzătorilor privaţi din Judeţul Argeş, pentru care la momentul oportun, se vor găsi soluţii integrate. Spre exemplu, în ceia ce priveşte softurile de gestiune depăşite, se vor ataşa softuri de interfaţă care preiau datele stocate şi le transpun într-o manieră modernă în vederea unor analize, la îndemâna managerului autohton. Toate aceste elemente, ne pot demonstra o conectare permanentă la necesităţile socio – economice ale zonei din care provin.

Viorel Crăciuneanu

craciuneanu2002@yahoo.co.uk

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA