pizzeria sapori  930 122

cladire_cjarges

Batalia pentru vicepresedintia CJ

Dumnezeu sa-l odihneasca! Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului Judetean, s-a stins inainte de vreme, urmare a unei boli crunte, nemiloase si dureroase. S-a stins insa demn, asa cum a si trait. Locul sau la Consiliul Judetean a lasat insa deschise portile imaginatiei multora. Sunt destui cei care viseaza sa ii ia locul in functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean (Costache se afla la al treilea mandat de vice, avand si experienta unui mandat de presedinte). Putini insa sunt cei cu sanse reale… Postul ramane la PSD
In primul rand trebuie transata dezbaterea daca postul ramane sau nu la PSD. Logic vorbind, nu are cum sa fie altfel. Ne este greu sa credem ca, la jumatatea mandatului, liberalii care se pregatesc de o alianta cu PSD vor reusi sa ocupe o functie importanta la Consiliul Judetean si, astfel, sa aiba acces la bucataria interna a acestuia. Pana la urma, Costache a coordonat departamentul tehnic, unul despre care se stie ca inseamna licitatii grele…Asa ca, sustinem noi pe baza informatiilor primite din cadrul PSD, varianta ca liderul consilierilor PNL din Consiliu, Marius Postelnicescu, sa ajunga vicepresedinte sunt aproape nule.

Pistele din PSD
Ramane deschisa, asadar, lupta in interiorul PSD. Nu ca PDL nu ar dori sa incurce putin borcanele social-democratilor, doar ca nu au forta necesara in acest moment. Primele nume din PSD despre care s-a vorbit, dar fara vreun fundament anume, ca despre succesorii lui Costache au fost cele ale doctorului legist Dan Manu si avocatului Eugen Chelaru. In cazul celor doi, ambii foarte apropiati de Constantin Nicolescu, exista unele sanse sa se materializeze propunerea de a deveni vicepresedinte, numai ca nu stim in ce masura cei doi sunt dispusi sa se suspende din activitatile lor actuale care le aduc, fiecaruia, peste 100.000 de lei anual. Bani la care renunti doar daca te gandesti ca ii vei scoate din alta parte, ceea ce in cazul unui avocat si al unui medic legist ar fi destul de dubios…Alte nume vehiculate sunt cele ale sefei organizatiei de femei, Carmen Ursu, si al purtatorului de cuvant din PSD, Simona Bucura Oprescu. Carmen Ursu are avantajul functiei.

Dar Simona Bucura Oprescu are avantajul vechimii, notorietatii. Prin ea s-ar da un semnal catre electoratul PSD ca un tanar produs al partidului poate ajunge pe o functie de decizie reala. Pe de alta parte, este combativa si in vreme de crancena lupta politica cu echipa lui Mircea Andrei ar fi o alegere necesara pentru social-democrati. Nu in ultimul rand, exista informatii conform carora Simona Bucura Oprescu este unul dintre tinerii preferati chiar de catre Constantin Nicolescu, ceea ce nu este putin lucru. De mentionat ca „succesorii” Mircea Draghici si Radu Vasilica au plecat din Consiliu, devenind intre timp deputati, asa incat Constantin Nicolescu va trebui sa faca rapid o alegere care sa il ajute sa isi duca mandatul de presedinte pana la capat cu succes.

Pentru asta are nevoie de un om de incredere si care sa nu prea ii iasa din cuvant. In calcule mai intra, din cate se zvoneste, si fostul deputat Adrian Duta, Ion Glisca, Cristian Melesteu si chiar Leonard Soare, variante care insa nu par a fi foarte credibile. Ramane de vazut ce va alege „Imparatul” Constantin Nicolescu, cel care a spus, la moartea lui Florea Costache: „Am pierdut nu doar un coleg, ci si un prieten”. Va gasi pe cineva la fel?

PIZZERIA SAPORI 555 222
eurial 570×90