EcoMoto 930×122

lexus 450h

TEST DRIVE LEXUS RX 450h, UN SUV DE SUPER LUX! (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

Toyota Pitești, reprezentată prin SC Next Automobile SRL, ne prezintă un SUV de super lux: Lexus RX 450h. Este vorba despre un autoturism hibrid care înglobează 3 motoare (unul pe benzină şi două electrice).

Citiți și: Accident în Argeș: O Toyota Avensis, praf în șanț

Cu toții vrem o mașină puternică, „deșteaptă”, spațioasă, foarte bine echipată, dar care să consume puțin și, dacă se poate, care să fie „atentă” și la mediul înconjurător. Acestea fiind spuse, variantele nu sunt deloc multe, iar dacă vrei ca mașina ta să dispună și de tracțiune integrală, să fie propulsată de un motor pe benzină și să fie și un SUV, atunci, practic, ai o singură variantă: Lexus RX450h.

Citiți și: Marca Toyota urcă pe locul 2 în județul Argeș

Cu Lexus RX450h ai la dispoziție un sistem de propulsie hibrid, care are la bază un V6, de 3,5 litri, normal aspirat, care dezvoltă 249 de cai putere și un moment motor maxim de 317 Nm. Dacă lucrurile s-ar rezuma aici, atunci cerințele mai sus menționate nu ar fi deloc îndeplinite. Din fericire, Lexus RX450h beneficiază și de aportul a două motoare electrice, care lucrează împreună cu motorul pe benzină, reușind să ofere o putere maximă combinată de 299 de cai putere. În aceste condiții mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7,8 secunde, are o viteză maximă de 200 km/h și obține un consum mediu de 6,3 l/100 km, emițând doar 145 de grame CO2/km.

Prin urmare, performanțele dinamice ale acestui SUV sunt demne de luat în calcul. În plus, suspensia controlabilă electronic oferă celui aflat la volan posibilitatea să aleagă între 4 setări diferite ale înălțimii gărzii la sol. Atunci când te deplasezi cu viteză ridicată, mașina “coboară” automat pentru a îmbunătăți dinamica, emisiile poluante și consumul de combustibil.

Transmisia automată, cu variator continuu de turație, are grijă să răspundă mereu la comenzile tale și, deși nu este la fel de rapidă precum transmisiile cu dublu ambreiaj, reușește să ofere un plus la capitolul confort, dar și să eficientizeze emisiile și consumul. Și pentru că Lexus RX450h nu duce lipsă de tehnologie, ai la dispoziție și 4 moduri diferite de rulare: Eco, EV, Snow și Sport.

Selectând modul EV, SUV-ul nipon se poate deplasa exclusiv propulsat de motoarele electrice, caz în care consumul și emisiile devin zero. Da, e adevărat, distanțele pe care Lexus RX450h le parcurge exclusiv în modul electric nu sunt foarte mari, iar viteza este limitată în jurul a 40 km/h, dar în traficul urban, economia fiind considerabilă.

La capitolul confort și rafinament, Lexus RX450h excelează printr-o silențiozitate impresionantă, dar și printr-un interior spațios și foarte bine echipat. Dotările sunt aproape nelimitate și includ cam tot ce ți-ar putea trece prin cap. Ai la dispoziție, așadar, un SUV cu aproape 300 de CP, cu un consum de compactă și echipare de limuzină premium. Ce altceva ți-ai mai putea dori? (Sursă text: gentlemanscar.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3