930×122 CAPRA 5

Arges

CONTROL ÎN SPITALE ÎN SCANDALUL HEXI PHARMA

În urma apariției în presă a unor suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma în Spitalul Județean de Urgență din Suceava, Inspecția Sanitară de Stat a dispus efectuarea unui control inopinat în toate spitalele publice din țară, inclusiv din Argeș, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății. Concluziile intermediare, potrivit sursei citate, sunt următoarele:

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

-La Spitalul Județean de Urgență Suceava controlul a arătat că flaconul care apărea pe o înregistrare video conținea, de fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru că produsul fusese cumpărat (nu și produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se găsea pe flacon.

-La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în secțiile de Obstetrică-Ginecologie și ORL, au fost găsite două flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate și scoase din secții.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

-La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova controlul a relevat că mai există un număr redus de produse Hexi Pharma folosite în activitatea curentă. Motivul este dat de faptul că pentru anumite produse biocide nu a fost găsit un înlocuitor similar în stocul de la furnizori care să îndeplinească cerințele cantitative ale spitalului, potrivit Ministerului Sănătății. Ministerul mai informează că pe 2 iunie 2016 au fost semnate contractele cu furnizorii care au câștigat licitația pentru înlocuirea majorității produselor Hexi Pharma. În aceeași zi au fost emise și comenzile pentru marfă. Pentru a preveni apariția de infecții nosocomiale în aceste condiții, Serviciul pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale din spital a luat măsuri suplimentare de curățenie și autocontrol în toate zonele în care s-au mai folosit aceste produse.

-În București au fost controlate până în prezent 11 spitale. La niciunul nu s-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma. Restul spitalelor din Capitală sunt în curs de verificare. Operațiunea se întinde, însă, pe o durată mai mare de timp dată fiind amploarea controalelor, care conțin și alte tematici, precizează Ministerul Sănătății.

-Potrivit Ministerului Sănătății, în restul spitalelor din țară, inclusiv din județul Argeș, nu se mai folosesc produsele Hexi Pharma.

În urma scandalului dezinfectanților diluați, pe 12 mai 2016 Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma. “Orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor.”, avertizează ministerul. (Foto: Arhivă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90