New Profesional Consult 930 x 122

centrul cultural mioveni

TINERI CU VIZIUNE ÎN MIOVENI

România va prelua în premieră preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene pe 1 ianuarie 2019, fiind prima din trioul de preşedinţii pe care îl va împărți cu Finlanda şi Croaţia. Odată ajunsă la preşedinţia Consiliului, România va trebui să propună cel puţin un proiect de concluzii pe o temă care să reflecte priorităţile ţării noastre în domeniul tineret.

Citiți și: Se întâmplă pe 1 Decembrie: Anunțul mult așteptat de toți locuitorii

Pentru a pregăti cât mai bine președinția şi pentru a reprezenta cât mai fidel aşteptările tinerilor din România, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează o campanie de consultare cu tinerii cu privire la priorităţile tematice pe care ţara noastră ar trebui să le introducă pe agenda semestrială europeană în domeniul tineret.

Campania va începe pe 12 august, de Ziua Internațională a Tineretului, și va presupune o serie de întâlniri în toată țara față în față cu tineri.

Citiți și: Argeș: Veți găsi de toate! Momentul mult așteptat a sosit

Întâlnirile vor folosi tehnologia spațiului deschis (open space), o metodă interactivă care le permite participanților să propună și să contribuie la discuții plecând de la nevoile lor reale. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul rețelei tineREȚEA și vor implica direct aproximativ 600 de tineri cu vârste între 14 și 35 de ani.  Concluziile acestui set de consultări vor sta la baza propunerilor din partea României care vor compune prioritățile țării pe sectorul de tineret din cadrul trioului România-Finlanda-Croația.

Cel de-al 2-lea eveniment din sfera consultării se intitulează “TINERI. Cu viziune!” și va avea loc pe data de 12 August 2016, de la ora 15, în sala principală a Centrului Cultural Educativ Mioveni. Sunt așteptați să participe tineri și cei care lucrează cu tineri cu vârste între 14 și 35 de ani, dar nu va fi refuzată nicio altă intenție de participare.

Statele membre care dețin președinția Consiliului UE lucrează împreună îndeaproape în grupuri de câte trei, denumite „triouri”. Acest sistem a fost introdus de Tratatul de la Lisabona, în 2009. Trioul stabilește obiective pe termen lung și pregătește o agendă comună, determinând subiectele și aspectele majore care vor fi abordate de Consiliu pe o perioadă de 18 luni. Pe baza acestui program, fiecare dintre cele 3 țări își pregătește propriul său program, mai detaliat, pentru 6 luni. Activitățile fac parte din proiectele “Lucrătorul de tineret”, finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului și “Dialog Structurat cu tinerii 2016” și cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

555×222 grota rece
570×90 MAIA