930X122 MAIA

Interesele alesilor pitesteni

cl2Pare un „sport” foarte la moda in prezent pentru anumite organe de control ale statului sa verifice, mai ales in urma sesizarilor din presa, ce interese au alesii neamului, fie ca sunt ei pe plan local, judetean sau in Parlament. Cazul Constantin Nicolescu este elocvent, Agentia Nationala de Integritate sesizand chiar DNA-ul in segatura cu niste presupuse – pana la proba contrarie – firme ale presedintelui Consiliului Judetean. Este interesant de vazut, asadar, ce interese au si alesii locali din Pitesti. Pentru ce fundatie, partid sau firma ar putea inclina, la un moment dat, balanta prin votul lor… 14 alesi fara interese la vedere
Analizand datele furnizate de alesii locali insisi, aflam ca 14 dintre acestia nu au ce sa declare. Este vorba de Stefan Ciocanel de la PDL care a renuntat la actiunile pe care le avea la firmele sale, la Gheorghe Codrescu de la PSD, la Gheorghe Fratoaica de la PDL, Florin Gardin de la PNL, Anitte Ionescu (PSD), Cornel Ionica (PSD), Silviu Marinescu (PSD), Mariean Neacsu (PDL), Radu Nistor (PDL), Gheorghe Oprea (PSD), Ecaterina Popescu (PSD), Dorin Voicu (PDL), Mihail Zaharia (PSD) si Sevastian Tudor (PSD, membru UNITER).

Firme si ONG-uri
In ceea ce o priveste pe pesedita Ana Badea, aceasta este membra a ONG-ului „Alchimistii”, face parte si Consiliul de Administratie de la Colegiul fostului liceu de Chimie si este vicepresedinte la PSD Pitesti, organizatia de femei. Liberala Anca Barbu nu s-a limitat doar la a fi membra a SIPA Muntenia, ci are si actiuni la firme. Detine 1.000 de actiuni la BRD in valoare de 12.000 de lei, este asociat unic la firma SC ExitLink SRL, dar si director executiv al Asociatiei Neguvernamentale PODDEVA.
Iulian Corbu de la PDL detine 30% din firma Industrial MB, 33% din SC Cartel, este administrator la firma Mondostar Trading (100%), mai detine 50% din Mondostar Company si 50% din societatea Global Network.
Liliana Gagiu, viceprimar al municipiului (din partea PSD) are 588.287 de actiuni la Fondul Proprietatea si este membra a Colegiul Medicilor.

Radu Perianu, avocat de meserie (PNL) are o firma de avocatura impreuna cu prietenul sau Theodor Nicolescu, detinand 50% din SCA Nicolescu si Perianu. El mai are si 33% din SC Trio Galaxy Oil SRL. Radu Perianu este presedinte al PNL Pitesti.
Adrian Prodanel (PSD) este om de afaceri, asa ca nu surprinde ca este actionar la mai multe firme. Este vorba de Prointermed SRL (100%), acolo unde este si director general, valoarea actiunilor fiind de 200.000 de lei. Prodanel mai are o cota de 90% din Motor AG, dar si 36% din Comargros, actiuni care valoreaza 209.565 lei. Prodanel activeaza si in sectorul fundatiilor, fiind vicepresedinte la asociatiile Aspaplast, Fundatia “Lumina in Suflet” si la AOA (Asociatia Oamenilor de Afaceri).

Nicolae Zarnescu, de la PSD, este decan al Baroului Avocatilor Arges, membru al Institutului de Stiinte Administrative din Romania. El a avut si un contract de reprezentare si asistenta juridica de 4.700 de lei cu primarul comunei Dambovicioara, Emilian Ciolan, cel care este acuzat de mai multe fapte ilegale privind punerile in posesie in localitatea pe care o conduce.
Dumitru Tudosoiu (PSD) este profesor de sport la Colegiul National I.C. Bratianu. El participa insa cu 33% din actiunile unei firme, Trihermex HRT, si este presedinte al Asociatiei Sportive “Bratianu” si vicepresedinte al Asociatiei Judetene de Baschet.

Fara remuneratii
O a treia categorie de alesi locali este aceea a oamenilor care, desi apar in fundatii si asociatii, nu sunt remunerati pentru aceste activitati. Astfel, Cristian Gentea, presedintele PSD Pitesti, este reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor de la Apa Canal si la Termo Calor Confort, nremunerat, dar si membru al Societatii Romane de Fizica, membru Sindicatul ICN Pitesti, si membru al Asociatiei Romane de Radioprotectie.

In fine, primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), este presedinte neremunerat al Fundatiei Doina si Ion Aldea Teodorovici, presedinte Agentia de Dezvoltare Intercomunitara Arges (pe probleme de apa si canalizare), vicepresedinte SERVSAL (pe probleme de gestionare a deseurilor), presedinte TERMOSERV (pe probleme de termoficare), presedinte Asociatia Municipiilor din Romania. Primarul este si cadru didactic universitar, predand la Universitatea Constantin Brancoveanu, dar si membru al Comisiei Nationale pentru Imprumuturi din cadrul Ministerului Finantelor.

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90