pizzeria sapori  930 122

garapitesti

Ce facem cu „fantoma dintre sine”?

„Fantoma dintre sine” a reintrat in atentia autoritatilor. Este vorba de blocul G1 din cartierul Tudor Vladimirescu, din zona Garii Sud, cel care de la Revolutie si pana acum a intrat intr-un proces de degenerare ce pare ireversibil atata timp cat nu se aloca fonduri nici pentru finalizarea investitiei inceputa pe vremea lui Ceausescu.

 

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, ne-a declarat ca blocul G1 din cartierul Tudor Vladimirescu (o adevarata „fantoma dintre sine”, fiind apropiat de gara) face obiectul unor noi cereri catre autoritatile centrale. Este vorba de cereri de „descarcare de sarcini”.

Acesta este si motivul pentru care pana acum blocul nu a putut fi reabilitat, desi s-au facut demersuri pentru a fi inclus pe lista ANL. Blocul a fost transferat de la Ministerul Administratiei si Internelor catre autoritatile locale cu obligatia ca un anumit numar de apartamente din acesta sa fie, dupa reabilitare, transferate Ministerului.

In aceste conditii, ANL nu a alocat fonduri pentru reabilitare, fiind considerat un imobil „incarcat de sarcini”. „Am promisiuni ca blocul va fi descarcat de sarcini. Imi sta in gat, cum se spune, acest bloc, avand in vedere ca nu putem investi in el.

Este pacat, pentru ca se degradeaza pe zi ce trece. Daca nu ar mai fi conditionarile celor de la Minister ar fi foarte simplu de inclus si pe lista Agentiei Nationale pentru Locuinte. Asteptam un raspuns in acest sens”, ne-a declarat Tudor Pendiuc.

Blocul G1 din zona garii Sud a ramas neterminat, fiind inceput inainte de Revolutia din decembrie 1989, iar daca nu se intervine pentru finalizarea lucrarilor nu se va mai putea face nimic altceva decat sa fie demolat.

555×222  MAIA
eurial 570×90