930×122 POSADA 5

pendiuc.1

Pendiuc, nemultumit de asfaltangii

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, este nemultumit de asfaltangii. In opinia primarului, sunt putine firme in judet capabile sa asigure lucrari de calitate in domeniul constructiilor de drumuri si intretinerii acestora, astfel ca unul dintre motivele pentru care sunt probleme pe unele strazi din oras este si cel legat de performantele acestor agenti economici.

 

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, sustine ca firma Soares da Costa, cea care a castigat licitatia internationala pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare din Pitesti, s-a angajat sa inceapa reabilitarea drumurilor stricate in jurul datei de 15 aprilie.

Problema ar fi faptul ca sumele de la Uniunea Europeana aferente platilor care trebuie facute in contul firmelor romanesti subcontractate pentru a efectua aceste lucrari ar fi intarziat. Cu aceasta ocazie, Tudor Pendiuc si-a exprimat si dezamagirea ca, cu cateva exceptii, nu prea sunt firme romanesti capabile sa execute lucrari de calitate la reabilitarea drumurilor.

„Strazile din Pitesti arata in unele zone asa cum arata din cauza intarzierilor provocate de contractorul general portughez, Soares da Costa, dar si firmelor romanesti. Noi nu prea avem firme care sa faca lucrari de anvergura la drumuri.

Avem firme care toarna asfalt si…cam atat, cu cateva exceptii”, a spus Pendiuc, punand degetul pe o rana mai veche, si anume slaba profesionalizare in special din punct de vedere al angajatilor. Forta de munca inalt calificata este plecata in strainatate…

PIZZERIA SAPORI 555 222
New Profesional Consult 570×90