930 x122 grota rece

petrochim

Primul protest la petrochimia pitesteana din „era” Oltchim

Un protest spontan a izbucnit joi, 21 aprilie, la petrochimia pitesteana preluata de Oltchim Ramnicu Valcea la inceputul anului 2010. Angajatii au protestat impotriva noului contract colectiv de munca impus de conducerea Oltchim. Acesta este primul protest al celor 600 de angajati de la petrochimie de la preluarea unitatii de catre Oltchim.

Concret, pana pe 15 aprilie, angajatii de la petrochimie au beneficiat de aceleasi drepturi – ba chiar si ceva in plus – ca cei de la Petrom. Dupa cum se stie, petrochimia a apartinut petrom, dar acum a revenit la stat, fiind denumita Divizia Petrochimica Bradu a SC Oltchim SA.

Oamenii sunt nemultumiti deoarece noul contract colectiv de munca nu ar mai fi la fel de avantajos precum cel vechi. O serie de sporuri au disparut, iar angajatii plang acum si dupa laptele si apa minerala pe care nu le mai primesc!

La protest a participat si liderul sindical Marian Dumitru, insa reprezentantii Oltchim nu au fost de fata. Protestele vor continua insa, un miting fiind programat chiar pe 27 aprilie la poarta 4, in incinta platformei petrochimice.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90