Donaris 930 x 122

comuna mihăești

ÎNCĂ UN PROIECT DE „DOAMNE FEREȘTE!” ÎN MIHĂEȘTI: GRĂDINIȚĂ PE MALUL RÂULUI

După asfaltarea de pomină făcută direct pe iarbă în urmă cu două săptămâni, un alt proiect de mare angajament le e servit localnicilor din comuna Mihăești înaintea alegerilor locale.

Citiți și: Bani pentru Grădinița Rogojina din Budeasa

Construirea unei grădinițe moderne într-un loc de poveste – horror!- fix pe malul râului Târgului, în Lunca Mihăești.

„Se va construi la cap de pod, lângă apă! Am sperat din suflet să n-o facă acolo, că – Doamne-ferește! – se umflă râul și se întâmplă o nenorocire… Avem barajul aici, în apropiere, se pot întâmpla accidente, nu vedeți ce inundații sunt? Cum să pui un spațiu destinat copiilor pe malul apei? Noi ne-am opus,  dar, pentru că primarul și echipa sa sunt majoritari, au dat hotărâre, iar acum au venit, au făcut măsurătorile, au adus un buldoexcavator să sape… Începe lucrarea. Suntem mai mulți consilieri locali care ne-am opus, pentru că nici măcar nu cunoaștem proiectul viitoarei grădinițe”, a declarat, pentru ePitesti.ro, consilierul local Marcel Popa, preotul satul Mihăești din comuna cu același nume.

Citiți și: BANI PENTRU GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „PRIMII PAȘI”

Autoritățile locale au cmpărat terenul din Lunca Mihăești și l-au predat (prin hotărâre a Consiliului Local Mihăești) către Ministerul Educației Naționale a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții <<Grădiniță cu program normal , 4 săli de grupă>>”. (CLICK foto proiect)

 

„Pământul a fost cumpărat de două ori”

Părintele spune că probleme ar fi nu numai cu amplasamentul viitoarei grădinițe, ci și cu terenul despre care afirmă că ar fi fost plătit de două ori.

„Pământul a fost cumpărat de două ori, după ce primarul a invocat că terenul e al altui proprietar. Practic, Consiliul Local a mai dat încă o dată bani pe terenul care era deja al Primăriei, ceea ce mi se pare o mare neregulă.

Am semnalat asta, nu o dată, ci de două ori, în Consiliul Local, avem și înregistrări de la ședințele respective. Avem copii după inventarul de atunci, în care se vede că pământul era al Primăriei. Ne-au acuzat pe noi că nu vrem să se construiască grădiniță. Normal că vrem să se construiască, dar nu în zona aceasta. Am fi vrut în centrul localității, sau în altă zonă mai sigură, dar nu lângă râu”, mai spune preotul Marcel Popa.

 

Edilul șef al comunei și-a mai pus astfel încă o dată oamenii în cap, pentru că în contextul inundațiilor care au afectat Argeșul în ultimele luni, nu e de mirare că oamenilor li se pare cum nu se poate mai nepotrivit amplasamentul viitorului obiectiv de care, într-adevăr, au nevoie.

 

 

 

 

 

 

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441