930 pe 122 COSTACHE

asfalt

PRIMARUL DIN MIHĂEȘTI, COMUNA ÎN CARE ASFALTUL S-A TURNAT DIRECT PE IARBĂ, ȚINE MORȚIȘ SĂ CANDIDEZE IAR, DEȘI ANI SPUNE CĂ ARE INTERDICȚIE

Nici nu s-a răcit bine asfaltul turnat pe iarba proaspătă a drumului comunal ce traversează satul Văcarea din comuna Mihăești, procedură care i-a pus edilului localnicii în cap, că primarul Gheorghe Matei s-a mai trezit cu o belea.

Citiți și: Argeș. A rămas pe drumuri în prag de sărbători!

Când abia reușise să rostogolească scandalul, explicând că habar n-a avut cum se face asfaltarea de pomină și amenințând că acționează în instanță executantul, edilul a aflat că figurează în lista aleșilor locali care au interdicţii în ceea ce priveşte exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, listă publicată de Agenţia Naţională de Integritate.

Prin urmare, potrivit ANI, nu ar mai putea candida la alegerile locale de anul acesta.

Citiți și: ÎNCĂ UN PROIECT DE „DOAMNE FEREȘTE!” ÎN MIHĂEȘTI: GRĂDINIȚĂ PE MALUL RÂULUI

„Bineînțeles c-o să candidez”, spune primarul

Edilul nici nu vrea să audă de lista ANI.

„Nu știu cine a făcut lista, nu știu…! Bineînțeles că voi consulta un avocat, mai ales că am și o decizie – 449 din 2015 – dată de CCR în favoarea mea, care spune ce se întâmplă cu faptele după trei ani de zile. Faptele s-au prescris. Bineînțeles c-o să candidez. Dacă legea nu-mi era favorabilă, nu aveam de ce să mai încurcăm oamenii… Eu am fost penalizat doar două luni de zile, cu 10% din salariu”, a declarat, contactat de ePitesti.ro, primarul Gheorghe Matei.

Cu ce l-a găsit ANI în conflict de interese

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, edilul Gheorghe Matei, „în calitate de primar, a semnat, aprobat şi avizat „bun de plată” documente ce au avut ca finalitate efectuarea de plăţi, în valoare de 8.702,79 lei, către două societăţi comerciale la care soţia acestuia deţinea calitatea de asociat şi administrator”, ANI considerând că au fost încălcate prevederile legale, care spun că primarii şi viceprimarii nu pot emite niciun fel de acte care ar genera un folos material pentru sine, pentru soţul sau soţia ori rudele de gradul întâi”.

Asfaltarea merge înainte… cu aceeași firmă

Deși s-a arătat „înnebunit” de supărare după ce scandalul cu asfaltarea a ajuns în presă (subiectul, AICI), edilul a decis ca lucrările pe drumurile comunei să continue cu aceeași firmă.

„Aștept să văd ce măsuri ia Inspectoratul de Stat în Construcții, cu cât îl penalizează, amendează… Am consultat apărători să reziliem contractul, dar am renunțat, că mai rău ne complicam, pentru că mai sunt lucrări de făcut prin contract, nu prin acte adiționale. Constructorul a adus altă echipă să lucreze în zonă… Avem un reprezentant al primăriei care stă non-stop lângă ei”, a mai spus Gheorghe Matei.

Întrebat pe ce își va întemeia eventuala chemare în judecată a costructorului, servită în apărarea sa opiniei publice, edilul a explicat „îi dăm în judecată pentru prejudicii de imagine„.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache