Donaris 930 x 122

mihăeşti

UPDATE: ULTRAJ! TÂNĂRĂ POLIȚISTĂ DIN ARGEȘ, LOVITĂ ÎN TIMPUL UNUI SCANDAL

UPDATE (19 MARTIE): Ultraj! Tânără polițistă din Argeș, lovită în timpul unui scandal. Doi bărbați din comuna Mihăești au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată Parchetul de pe lângă  Judecătoria Câmpulung.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Un scandal care a avut loc ieri într-un bar din comuna argeșeană Mihăești s-a încheiat cu un dosar penal pentru ultraj, o polițistă de 21 de ani fiind lovită.

Protagoniști au fost 3 bărbați, toți din Mihăești. Pe de-o parte, tată și fiu (Gheorghe P., de 48 de ani, respectiv Gabriel P., de 21 de ani), pe de altă parte un individ de 36 de ani, Alion T., care lucrase ca cioban pentru cei doi.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Aflați sub influența băuturilor alcoolice, bărbații au început scandalul. A fost sesizată Poliția, la fața locului ajungând o patrulă de la Secția de Poliție Rurală din Schitu Golești, patrulă din care făcea parte și o tânără polițistă, în vârstă de 21 de ani, care a fost agresată.

”În timpul intervenției, când îl încătușa pe unul dintre bărbați, o polițistă a fost lovită din îmbrânceală, din îmbulzeală, în timpul încătușării”, precizează pentru ePitești Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.

A fost deschis dosar penal pentru ultraj in rem (n.r. – pentru faptă) și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pentru că este vorba de de ultraj, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, mai precizează sursa citată. Ultrajul este pedepsit cu închisoarea de la 4 luni la 2 ani și 6 luni.

Am contactat-o și pe Cecilia Tatia, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Biroul Argeș. Liderul sindicatului prezintă situația puțin diferit față de reprezentanții Poliției argeșene.

”Știu că polițista și colegul ei, care formau patrula, au intervenit la un apel 112 pentru aplanarea unui conflict, iar individul care era și în stare de ebrietate a agresat-o fizic, prin lovituri peste față și peste cap. Agresiunile nu au necesitat zile de îngrijiri medicale, însă agresiunea a avut loc, nu putem contesta lucrul acesta.

Agresorul a acționat intenționat asupra ei. A intervenit colegul ei, a apărat-o, a scos-o din sfera de lovituri a agresorului și, automat, a fost imobilizat agresorul și condus la secție. Dosarul pentru tulburarea liniștii publice a rămas la secție, iar cel pentru ultraj a fost dus la Parchet pentru a fi audiate părțile, și agresorul, și polițiștii”, ne precizează Cecilia Tatia.

Tânăra polițistă agresată face parte din promoția de polițisti din toamna anului 2018, ne informează liderul de sindicat, care comentează și pedeapsa pentru ultraj.

”Este foarte mică! Nu a făcut decât să-i încurajeze pe cei care au astfel de apucături și lipsă de educație. Dacă stăm și ne gândim, un agresor care face astfel de gesturi, gesturi care sunt încadrate la infracțiunea de ultraj, nu are educație (…).

S-au făcut și propuneri, și la nivel de organizație, și la nivel de minister (n.r. – Ministerul Afacerilor Interne) pentru modificarea Codului Penal privind infracțiunea de ultraj, pentru mărirea și sporirea pedepsei în cazul funcționarilor publici cu statut special, polițiști și jandarmi”, ne declar[ Cecilia Tatia, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Biroul Argeș. (Sursă foto: adevărul.ro – descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90