SMART KIDS 930X122

inundatie

UPDATE: VIITURI ÎN ARGEȘ. INTERVENȚII LA FOC AUTOMAT

UPDATE (ORA 10:40): Viituri în Argeș. Intervenții la foc automat. ”În urma precipitaţiilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, mai multe gospodării din judeţul Argeș au fost inundate, necesitând intervenţia pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeș pentru evacuarea apei din acestea:

Citiți și: Argeș. Intervenție de urgență! Arde!

-în Stâlpeni, unde au fost afectate 3 curți, o anexă și 3 beciuri;

-în Mihăești, unde au fost afectate 2 beciuri;

Citiți și: Pitești. Intervenție în Nord! O femeie are nevoie de ajutor

-în Băiculești, unde au fost afectate o curte și un beci;

-în Botești, unde a fost afectată camera unei centrale termice și s-a acționat pentru decolmatarea unui canal de scurgere a apei pluviale;

-în Buzoești, unde a fost afectată o curte;

-în Vedea, unde au fost afectate o curte și o anexă;

-în Călinești, unde au fost afectate trei curți și un beci și s-a realizat un dig de protecție din saci de nisip;

-în Micești, unde a fost afectat un beci;

-în Beleți Negrești, unde a fost monitorizată viitura care a inundat o stradă și câteva zeci de gospodării și împreună cu autoritățile locale și un buldoexcavator s-a realizat un dig pentru dirijarea apei către pârâul Cârcinov;

-în Pitești, unde au fost afectate o curte și un beci și s-a acționat pentru prevenirea inundării unor locuințe prin refularea apei din canalizarea subdimensionată.

Totodată, s-au realizat recunoașteri și monitorizări ale principalelor cursuri de apă. În cursul zilei de ieri, s-a acționat și pentru asanarea unei fântâni publice în Stolnici.

În acest moment, nu mai sunt intervenții în desfășurare. Rămân active pentru monitorizarea situației din teren Grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției”, transmite ISU Argeș.

Curte și beci inundate acum într-o localitate din Argeș. Ca urmare a precipitațiilor abundente, curtea unei case și un beci au fost inundate în satul Drăghici al comunei argeșene Mihăești, într-o zonă aflată la circa 800 de metri distanță de școala din localitate, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Pentru evacuarea apei, la fața locului intervine la această oră un echipaj de pompieri.

Amintim că mai multe localități din Argeș au avut în aceste zile probleme din cauza ploilor torențiale (AICI, imagini și amănunte).

„Le recomandăm cetățenilor să ia în seamă avertizările hidro-meteorologice și recomandările autorităților!”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3