EcoMoto 930×122

beleţi-negreşti

UPDATE: (VIDEO) VIITURĂ ÎNTR-O COMUNĂ ARGEȘEANĂ

UPDATE (ORA 16:10) Viitură într-o comună argeșeană. Un drum și aproximativ 25 de curți din comuna argeșeană Beleți – Negrești au fost afectate de inundații.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș informează că s-a acționat cu un buldoexacavator pentru a dirija apa în altă direcție.

Citiți și: Alertă de inundații și viituri! Acum s-a anunțat

UPDATE (ORA 9:30): „În urma precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe gospodării și locuințe din județ au fost afectate de inundații.

Pentru evacuarea apei, alături de autoritățile locale, au acționat peste 50 de pompieri cu peste 30 de mijloace tehnice specifice, constând în motopompe transportabile, motopompe remorcabile, camioane și autospeciale de lucru cu apă și spumă, astfel:

-în comuna Stâlpeni (satele Rădești, Livezeni și Stâlpeni), unde au fost afectate 7 case și 8 curți;

-în comuna Mihăești, unde au fost afectate 2 curți;

-în comuna Bradu, unde au fost afectate o stradă și 7 curți;

-în comuna Micești, unde au fost afectate 2 curți și 2 beciuri; –

-în comuna Căteasca, unde au fost afectate o curte și un beci;

-în comuna Vedea, unde au fost afectate o curte și o anexă;

-în comuna Băiculești, unde au fost afectate o curte și o anexă; –

-în municipiul Pitești, unde au fost afectate 2 curți și s-a acționat pentru prevenirea inundării unor locuințe prin refularea apei din canalizarea subdimensionată.

Totodată, echipaje de pompieri de la toate subunitățile au realizat recunoașteri și monitorizări ale principalelor cursuri de apă din raioanele de intervenție.

În cursul nopții trecute, s-a acționat și pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil în localitățile Moșoaia și Vedea.

Pentru restabilirea stării de normalitate și diminuarea efectelor inundațiilor, în localitățile Micești, Băiculești, Vedea și Pitești acționează în continuare importante forțe și mijloace de intervenție. Se mențin în continuare activate grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care monitorizează situația din teren și iau măsurile care se impun. Le recomandăm cetățenilor să ia în seamă avertizările hidro-meteorologice și recomandările autorităților!”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. 

Argeș: Curți inundate, copac prăbușit. Ploile abundente au continuat să facă probleme în județul Argeș.

Azi noapte și dis-de-dimineață, pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din curțile sau beciurile inundate ale unor gospodării din comunele Micești și Vedea.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru degajarea unui copac prăbușit pe carosabil în comuna Moșoaia. (Sursă foto și video: ISU Argeș) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90