Donaris 930 x 122

domiciliu

Obligație IMPORTANTĂ pentru șoferi

Obligație pentru șoferii care își schimbă domiciliul!

Citiți și: Șoferii sunt vizați de amenzi de până la 3.000 de lei

Există o obligație importantă pentru șoferii care-și schimbă domiciliul!

Conform Avocatnet.ro, Codul rutier stabilește că, în situația în care apar schimbări în legătură cu datele de identificare a unui vehicul sau cele ale proprietarului acestuia, adică inclusiv atunci când deținătorul unei mașini își schimbă domiciliul, certificatul de înmatriculare al respectivului vehicul trebuie preschimbat în cel mult o lună de la apariția schimbărilor.

Citiți și: Veste importantă pentru toți șoferii!

Pentru asta, deținătorii de vehicule trebuie să se adreseze serviciilor regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Sursa citată arată că existența unui termen pentru preschimbarea certificatului de înmatriculare la schimbarea domiciliului, de exemplu, e necesară, deoarece, în cazul amenzilor ce se dau în lipsa contravenientului, cum e și cazul amenzilor pentru neplata rovinietei sau a taxei de pod, “comunicarea procesului-verbal (şi a înştiinţării de plată – n. red.) se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului”, potrivit OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

Detalii, AICI – Șoferii care-și schimbă domiciliul sunt obligați să preschimbe certificatul de înmatriculare al mașinii deținute în cel mult o lună

Foto: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90