930X122 MAIA

consiliul concurenței

Piața echipamentelor de protecția muncii, investigată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața echipamentelor de protecție a muncii și a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Mariad Serv SRL, Litind SRL, Dalgeco Confecții Textile SRL, Man Protection SRL, Lingemann Beschaffungssysteme SRL și Salcor SRL, potrivit unui comunicat de presă.

Citiți și: AMENDĂ de 2,65 milioane € primită de un COLOS AUTO în România!

Reamintim că autoritatea de concurență are în derulare, o investigație pe piața comercializării de produse și echipamente din domeniul sănătății și securității în muncă din România privind posibile înțelegeri anticoncurențiale între companiile Renania Trade SRL, Avanti SRL, Tricomexim SRL și T&T Invest SRL, realizate prin stabilirea de prețuri, împărțirea de piețe și alocarea de clienți.

Pe parcursul derulării investigației, autoritatea de concurență a obținut indicii referitoare la posibila implicare a mai multor parteneri ai companiei Renania în practicile anticoncurențiale investigate.”, au transmis reprezentanții Consiliului Concurenței.

Citiți și: Se extinde o mare fabrică! Are sediu și în Argeș

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.

Anul trecut, Consiliul Concurenței a sancționat 90 de companii și asociații ale acestora cu amenzi de 400,2 milioane lei (82,7 milioane euro), peste 40% din această valoare totală fiind recunoscută de companii. 

Sursă foto: Pro Tv

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90