Donaris 930 x 122

curent

Racordarea la rețeaua electrică, gratuită sau cu bani, la cerere, este oficială

Racordarea la rețeaua electrică, gratuită sau cu bani, la cerere, este oficială.

Citiți și: Ofertă șoc pentru clienții Engie!

Procedura privind racordarea la rețeaua electrică a consumatorilor casnici, care este gratuită, dar poate fi și plătite de solicitant, la alegerea lui, a fost publicată în Monitorul Oficial, sub forma unui Ordin ANRE, cu nr. 17 din 2020. În al doilea caz, cei care plătesc racordarea primesc banii înapoi în cinci ani.

Racordarea consumatorilor casnici și a celor comerciali (doar în limita a 2.500 de metri) la rețelele electrice rămâne gratuită, dar există și posibilitatea ca doritorii să poată plăti lucrările, urmând se primească banii înapoi de la firma de distribuție, în termen de cinci ani, potrivit Procedurii.

Citiți și: „Oportunitate de finanțare pentru extinderea rețelelor de gaze!”

Racordarea trebuie să se facă în 90 de zile de la momentul în care se obține autorizația de construcție, lucru despre care se știa. Noutatea Procedurii ține de posibilitatea ca utilizatorul să poată plăti lucrările de racordare.

Cum spuneam mai sus, racordarea este gratuită pentru utilizator, urmând ca apoi distribuitorul să își recupereze banii din tariful de distribuție a energiei electrice, plătit de toți utiliaztorii, în facturi.

Se instituie însă și posibilitatea ca utilizatorul să plătească și să își recupereze apoi banii de la firma e distribuție, caz în care el trebuie să se ocupe să găsească o firmă autorizată să execute lucrările și să negocieze un preț pentru lucrările de racordare, urmând să primească apoi banii în tranșe anuale egale, în maximum cinci ani.Legal, racordarea la rețele de gaze și energie electrică a devenit de anul trecut gratuită pentru consumatori și obligatorie pentru operatorii rețelelor de distribuție de gaze și electricitate cărora li se solicită acest lucru. Așa cum se anticipa, acest lucru a condus la o explozie a cererilor de racordare, și la gaz și la electricitate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90