930×122 CUMPANA 5

cod galben

SE SCHIMBĂ VREMEA ÎN ARGEȘ

Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă coduri de instabilitate atmosferică accentuată, de vijelii, grindină și ploi însemnate cantitativ, coduri care vizează și Argeșul.

Citiți și: Argeșul „măturat” de fenomene extreme!

MESAJ 1

COD GALBEN

Citiți și: Ne coacem! Astăzi, temperaturi extreme!

Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 10 – 4 iulie 2019, ora 3. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.  

În intervalul de timp menționat, în sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 10 – 4 iulie 2019, ora 3. Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și cantități de apă însemnate.

În intervalul de timp menționat, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța și Tulcea, în municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și ploi torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 3 – 4 iulie 2019, ora 10. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.  

În intervalul de timp menționat, în sud-estul și local în sudul țării vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică: ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90