SPALATORIE MURAY  930×122

cod portocaliu

ARGEȘUL A INTRAT SUB AVERTIZARE COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII

Cu puțin, județul Argeș a intrat sub o avertizare COD PORTOCALIU de inundații.

Citiți și: Este atenționare de inundații. S-a emis cod galben

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE
Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Argeș – bazin superior amonte Ac. Golesti
Codul portocaliu este valabil astăzi 24.07.2020  de la oora 17:25 până la ora 24:00

„Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Argeș – bazin superior amonte Ac. Golesti, judeţul Argeș.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul superior Râul Târgului.
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră”, se arată în avertizare.

Citiți și: Codul galben de vânt s-a transformat în cod portocaliu. Nordul Argeșului vizat

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90