VIDEO: JEGUL DIN STAȚIILE PUBLITRANAS, CONSERVAT PE TERMEN LUNG

La sfârșitul lunii aprilie a acestui an, Primăria Pitești semna cu ADR Sud Muntenia contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul de modernizare a infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat (subiectul pe larg), proiect care ar urma să „civilizeze” un pic stațiile în care se face comerț cu de toate, doldora de afișe, murdare și urât mirositoare.

 Termen de finalizare: 30.04.2023

Proiectul, finanțat cu bani europeni în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 are o valoare totală de 57.753.740,13 lei (contribuția municipiului Pitești fiind de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile).

Se urmărește, printre altele, modernizarea a 99 de stații Publitrans, optimizarea traseelor de transport public de călători prin introducerea a 3 noi linii (cu 6 noi stații de așteptare): Trivale  – Depozitelor; Războieni – Exercițiu – Craiovei – Depozitelor; Războieni – Gară – I. C. Brătianu – Calea București – Depozitelor; integrarea sistemului de eTicketing pentru transportul public de călători și montarea de panouri informative în timp real în autobuze.

Proiectul, care ar trebui finalizat în aprilie 2023, are o singură bubă: n-a demarat. Primarul Piteștiului spune că nu poate avansa nici măcar o dată aproximativă la care vom scăpa de improvizațiile dezolante din aceste stații, ceea ce înseamnă că cei care și-au încropit business-uri în respectivele spații nu vor fi deranjați prea curând.  N-ar fi exclus să vorbim chiar și de doi din cei trei ani. (VIDEO).

Oricum, contractele de închiriere către comercianți a spațiilor din stațiile de autobuz ale societății Publitrans Pitești au fost recent prelungite până pe 31 octombrie 2020 (multe au contracte de închiriere semnate acum 15 ani și plătesc lunar, în funcție de amplasament, între 4,26 și 6 euro, inclusiv TVA.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441