elevi

Elevii de gimnaziu încheie anul cu „bolovanul” în spinare

Se apropie încheierea anului şcolar, iar singurul lucru cu adevărat remarcabil, dincolo de toate permutările scenariilor verzi, galbene şi roşii, este nelipsitul ghiozdan.

Citiți și: „O plafonare a costurilor nu poate decât să lase localitățile cele mai sărace fără mașini pentru școală”

Care ghiozdan, fie vorba între noi, mi se pare complet neadcvat ca greutate, mai ales în cazul elevilor din clasele 0 – IV.

Aş îndrăzni să spun că e o mare problemă şi nu trebuie să fii medic sau fizioterapeut ca să realizezi că asemenea „bolovani”, de peste 5 Kg uneori, pot afecta serios coloana vertebrală în dezvoltare a unui copilaş de 7 – 10 ani.

Citiți și: Decizii finale pentru începerea școlii

Cel mai simplu ar fi ca în fiecare şcoală să fie spaţii speciale pentru depozitarea manualelor şi a materialelor necesare.

Mie îmi vine în minte, acum, imaginea de student rebel cu mapa la braţ şi zic… ce discriminare. Ditamai omul cu mapă „ultraslim”, iar un puşti „juma’ de buletin” cu ghiozdanul care provoacă febră musculară unui adult neantrenat la bicepşi şi antebraţe.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441