EcoMoto 930×122

angajati

10 zile libere în plus pentru toți angajații. S-a dat lege

10 zile libere în plus pentru toți angajații. S-a dat lege

Citiți și: Apar trei tipuri noi de vouchere pentru români!

Veste bună pentru angajații din România. Potrivit actualizărilor aduse Codului Muncii în 2024, salariații pot beneficia de 10 zile libere în plus.

Aceste zile sunt acordate pentru situații neprevăzute de urgență în familie.

Citiți și: Bonuri de masă suplimentare pentru diferite categorii de angajați. Ești printre ei?

Prin Legea nr. 283/20203 s-a introdus această schimbare care le permite angajaților dreptul de a lipsi de la locul de muncă. Cum menționam anterior, legea se aplică în cazul unor situații grave provocate de boli sau accidente, cu condiția ca perioada de absență să nu depășească 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic.

10 zile libere în plus pentru toți angajații. S-a dat lege

După noile actualizări, angajații sunt protejați de lege în cazul unor urgențe familiale, dar trebuie să prezinte dovezi clare pentru a justifica absența lor. În caz contrar, absențele vor fi consemnate în Registrul General de Evidență a Salariaților.

Este important de precizat că nu se poate concedia un salariat în timpul acestui interval. Cu toate acestea, atât angajatul, cât și angajatorul trebuie să se înțeleagă cu privire la modalitatea de recuperare a zilelor de absență.

Deci, angajatul are obligația de a recupera zilele în care a lipsit. Acesta trebuie să-și reia programul de lucru conform întocmirii.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3