pizzeria sapori 930 122

bani

1000 de lei de la Guvern, gratis pentru români. Cine primește banii

1000 de lei pentru o categorie de români! Elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie, iar în data de 14 iunie, va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației, lista nominală a beneficiarilor.

Citiți și: Elevii, revoltați! Cer eliminarea!

Suma de 1.000 de lei va putea fi accesată de elevii și studenții din România. S-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ce se desfășoară de circa 20 de ani.

Ce trebuie să faci pentru a primi acești bani

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat din România, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în anul 2023, anunţă Guvernul României.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți

Perioada în care elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie, iar în data de 14 iunie, va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației, lista nominală a beneficiarilor. Depunerea contestațiilor se va putea face între 19 și 22 iunie.

Bonurile vor fi alocate între 21 și 31 august, iar cumpărarea calculatoarelor se va putea face între 21 august și 16 octombrie.

Cine se încadrează la acest sprijin

-tinerii care sunt elevi/ studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani;
-tinerii care au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei.

bani

bani

S-a modificat și configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se primește ajutorul financiar de la stat.  Configurația minimă este următoarea:

-pentru desktop – procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5” și rezoluție minimum 1.920 x 1.080; tastatură, mouse optic; cameră web;
-pentru laptop, notebook, ultrabook sau dispozitivele echivalente – procesor cu minimum 2 nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; diagonală minimum 14”; rezoluție minimum 1.366 x 768; cameră web.

De precizat este faptul că, ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

„Programul „Euro 200″ pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2023, potrivit unei Hotărâri aprobată joi. De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

 • Oprea spune:

  si daca sunt la gradinita

 • Spînu spune:

  Eu am doi copii la școală unu este CLS a-III-a și celălalt este la clasa pregătitoare.Dotia lucrează la un abator avicola Aylex One din Buzău. Soția are salariul minim pe economie.Eu mă ocup de cei trei copii. Cînd se depun dosarele pentru calculatoare sau laptopuri? Vreau și eu să depun dosarul pentru copii.

 • Grigore Georgeta spune:

  Eu am 4 copiii 2 la liceu și 2 la școală unul clasa 1 și celalalt clasa a 3 lucrează doar soțul oare ne putem incadra și noi.

 • Vasile Pastravanu spune:

  Eu am un băiat la școală……

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3