930 x122 grota rece

bani

250 de lei pe lună pentru elevii de liceu. Condiții

250 de lei pe lună pentru elevii de liceu. Condiții

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Și în acest an, liceenii ce provin din familii cu venituri reduse pot obține un ajutor financiar pentru continuarea studiilor.

Valoarea ajutorului este de 250 de lei pe lună, iar din 2021, solicitarea lui nu mai implică cheltuieli, așa cum era înainte, pentru obținerea unor documente, ceea făcea ca suma primită de elevi să fie mai mică.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Cererile pentru obținerea ajutorului se vor putea depune începând de joia viitoare.

Astfel, potrivit HG 1.488/2004, elevii care se află în întreținerea familiilor cu venituri reduse pot cere un ajutor bănesc de 250 de lei pe lună. Limita venitului brut lunar pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de 500 lei.

În acest an, depunerea cererilor pentru obținerea acestui ajutor se poate face, la fiecare școală în parte, în perioada 15 septembrie – 25 septembrie. Apoi, în data de 17 octombrie se afișează online lista beneficiarilor.

Între 18 și 21 octombrie se vor putea depune contestaţiile, iar între 22 și 25 octombrie, acestea vor fi rezolvate.

Pentru a obține banii de la stat, elevii au nevoie de declarații notariale privind lipsa veniturilor în cazul membrilor majori ai familiei. Până anul trecut, emiterea unei declarații notariale era costisitoare, ajungând uneori să reprezinte aproape jumătate din suma primită. Pentru a corecta această situație, printr-un ordin al ministrului justiției, a fost extinsă lista actelor scutite de plata onorariilor notariale cu cele necesare accesării diverselor forme de sprijin stabilite de autorități prin legi speciale sau de protecție socială, categorie în care se încadrează și ajutorul pentru liceu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90