- Publicat de: Andreea Mateica
- 8-07-2024, ora 12:38
- Știri
5 Lei pentru succes: Povestea omului din spatele a 500 de restaurante în România
5 Lei pentru succes: Povestea omului din spatele a 500 de restaurante în România
Citiți și: Pitești: Noutatea de ultim moment la un restaurant renumit din CentruRadu Savopol este un antreprenor român de succes, cu o poveste remarcabilă în lumea afacerilor din România.
Împreună cu partenerul său, Lucian Bădilă, a pus bazele conceptului „5 to go” în 2015, pornind de la pasiunea sa pentru arhitectură și design interior.
Citiți și: Lanț celebru de restaurante, aflat în Guinness Book, pregătește intrarea în RomâniaInițial, Radu Savopol a fost designer de interior, dar și-a extins viziunea creativă în domeniul HoReCa.
Povestea sa începe cu deschiderea unui pub la Sinaia, inspirat de bunicul său, Old Nick.
Primul blend de cafea pe care l-a lansat a fost acela la ibric, făcut după gustul său.
Conceptul „5 to go” s-a născut din dorința de a oferi o cafea de calitate la un preț accesibil, fixat la 5 lei.
Acest model simplu, dar eficient, s-a dovedit extrem de popular, ceea ce a condus la expansiunea rapidă a lanțului.
Astăzi, „5 to go” deține peste 500 de restaurante în întreaga România, inclusiv în locații turistice de renume precum Bran, Sinaia și Piața Sfatului din Brașov.
5 Lei pentru succes: Povestea omului din spatele a 500 de restaurante în România
Sursa: Business magazine
Foto: Instagram 5togo