Eurial 930 x 122

emag.ro

5 sfaturi pentru alegerea bicicletei ideale pentru copii

5 sfaturi pentru alegerea bicicletei ideale pentru copii

Citiți și: Ținute elegante și lejere cu puloverele pentru bărbați

Dacă vă gândiți să cumpărați o bicicletă pentru copii, luați în considerare în prealabil aceste 5 sfaturi, ținând cont de diferite aspecte, cum ar fi vârsta, mărimea, echiparea și prețul.

Vara este momentul perfect pentru copii să primească prima lor bicicletă și să intre în lumea distractivă și sănătoasă a ciclismului.

Este important să le ascultați preferințele și ce tip de model le place cel mai mult.

Însă, când vine vorba de achiziție, ca părinți, trebuie să țineți cont de aspecte practice, cum ar fi dimensiunea bicicletei, echiparea acesteia, accesoriile și raportul calitate/preț.

Ținând cont de sfaturile enumerate mai jos, veți putea găsi bicicleta pentru copii ideală pentru fiul sau fiica dumneavoastră.

5 sfaturi pentru a alege cea mai bună bicicletă de fete sau de băieți

 1. Bicicletă de jucărie sau sportivă?

În cadrul gamei actuale de biciclete pentru copii, există două grupe sau tipuri principale de biciclete:

biciclete de jucărie sau primele biciclete, sau modele mai mari, mai avansate, concepute ca mijloc de transport sau pentru începătorii în sportul cu bicicleta.

Primele, bicicletele de jucărie, includ biciclete de la 3 la 5 ani, fără pedale sau cu roți.

Acestea sunt modele cu care copiii pot învăța să-și țină echilibrul pe bicicletă, întotdeauna sub supravegherea unui adult și în medii controlate, în afara drumului.

În ceea ce privește grupul de biciclete sport, acestea sunt biciclete cu pedale pe care copiii învață să pedaleze și să le folosească pentru deplasări scurte, de asemenea în medii controlate sau pe străzi cu trafic redus.

Aici există o varietate de modele și dimensiuni, de la 5 la 14 ani.

 2. Identificați intervalul de vârstă recomandat

Marea majoritate a bicicletelor, atât cele de jucărie, cât și cele clasice, sport sau bicicleta MTB (mountain bike), au un interval de vârstă recomandat pe descrierea produsului sau pe fișa informativă.

Bicicletele de jucărie ar fi între 3 și 5 ani.

În ceea ce privește bicicletele clasice, sport sau bicicleta MTB, există diferite game, fiecare cu dimensiuni proprii ale cadrului și roților pentru a se adapta la înălțimea copilului.

În această din urmă grupă, trebuie să facem diferența între bicicletele pentru începători cu roți de 20″ pentru vârste între 6 și 9 ani (120 – 135 cm) și cele de 24″ pentru vârste între 9 și 12 ani (135 – 155 cm înălțime).

Pentru grupa de vârstă a preadolescenților (12 – 14 ani) este posibil să se facă saltul la roți de 26″ pentru adulți și chiar la roți de 27,5″ dacă nivelul și experiența copilului sunt deja ridicate.

 3. Cadru puternic și adaptat

Cadrele bicicletelor pentru copii trebuie să fie adaptate la mărimea și dimensiunile copilului.

Pentru a ușura urcarea și coborârea de pe bicicletă, bara superioară ar trebui să aibă o înclinație cu cât este mai aproape de șa.

Sau – mai ales la o bicicletă de fete – direct fără bară superioară deloc pentru a facilita și mai mult urcarea pe bicicletă în haine de stradă, blugi, rochițe etc.

Pe de altă parte, asigurați-vă că cadrul este fabricat din materiale rezistente și durabile, cum ar fi oțelul sau aliajul de aluminiu, care este mai ușor, dar și mai scump.

 4. Priviți cu atenție componentele și accesoriile

Uitați-vă cu atenție la echipamentele și componentele viitoarei biciclete a copilului dumneavoastră.

Sunt foarte importante frânele fiabile și de încredere (mai ales dacă sunt frâne pe disc), precum și confortul șeii și dacă anvelopele au „crampoane” și bandă de rulare pentru a crește aderența la drum. Asta mai ales la o bicicletă MTB.

De asemenea, dacă include un coș frontal sau un pannier pentru a transporta obiecte sau o geantă, ar fi un detaliu foarte practic.

De asemenea, existența capacelor de protecție pentru lanț va împiedica agățarea sau murdărirea copilului.

Nu în ultimul rând, elemente precum lumini, cască, sonerie sau mănuși bune sunt importante pentru siguranța celor mici, fie că e bicicletă pentru fete sau de băieți.

 5. Raportul calitate-preț

În cele din urmă, ar trebui să faceți alegerea finală – fie că e o cursieră sport sau o bicicletă MTB – în funcție de materiale, de cantitatea și calitatea componentelor și de prețul final al produsului.

În funcție de buget, vă recomandăm să acordați prioritate unor aspecte precum un cadru robust și bine făcut, frâne și anvelope de calitate în detrimentul unor aspecte mai puțin importante, cum ar fi accesoriile sau estetica.

Cu toate că la acest ultim punct va fi necesar să ascultați preferințele copilului și să evaluați în funcție de gusturile sale, pentru că pentru el estetica sau culoarea sunt fundamentale.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3