New Profesional Consult 930 x 122

Raliul Argeşului

74 de echipaje vor înfrunta Transfăgărășanul în Raliul Argeșului CATENA 2021

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën are parte de o listă numeroasă de echipaje la startul ediției din acest an.

Citiți și: Pitești. Stradă închisă temporar!

Cursa se desfășoară pe durata a două zile de concurs și propune peste 120 de kilometri cronometrați pe drumurile de asfalt de lângă Câmpulung și de pe Transfăgărășan.

În 2021, 74 de echipaje vor concura în perioada 11-12 iunie pe cele opt probe speciale ale raliului. 51 de piloți și copiloți pornesc în Campionatul Național de Raliuri Betano, 5 echipaje în Campionatul dedicat Vehiculelor Istorice, în timp ce alte 18 mașini vor evolua în Campionatul Național de Rally2.

Citiți și: Jandarmii argeșeni vor asigura ordinea publică la Raliul Argeșului

PRETENDENȚII LA TITLUL DIN 2021

Principalii pretendenți la titlul din 2021 și cei mai rapizi piloți din România sunt la startul Raliului Argeșului: învingător în sezoanele trecute și de cinci ori campion național, Simone Tempestini (Skoda Fabia R5). Pilotul Napoca Rally Academy se va lupta cu colegul său de echipă, Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), dar și cu Dan Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), ambii având mai multe titluri de campion național absolut în palmares.

Pilotul argeșean Cristian Dolofan (Citroën C3 Rally2) va fi responsabil cu spectacolul la cursa de casă și va oferi o demonstrație de viteză, în timp ce Peugeot-ul 208 R5 al lui Eugen Cărăgui va atrage aplauzele fanilor. Sibianul Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) și Bogdan Cuzma (Skoda Fabia Rally2) se vor duela pentru un podium într-o cursă unde șapte modele de top (clasa RC2) vor fi la start.

Revelația sezonului, tânărul Norbert Maior (Citroen DS3 R3T Max), revine după abandonul din Maramureș dornic de un rezultat bun, ceea ce se va traduce într-o evoluție rapidă și spectaculoasă. Acesta se va lupta în categoria mașinilor cu tracțiune cu Mihai Manole (Renault Clio R3), Csongor Szabo (Peugeot 208 R2), Dănuț Budai (Citroen DS3 R3T) sau Marius Sîncrăianu (Peugeot 208 R2).

Lista completă de înscrieri în Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este disponibilă AICI.

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën se desfășoară în perioada 11-12 iunie 2021 pe opt probe speciale. Competiția are programat startul festiv joi (10 iunie 2021), începând cu ora 20:00, în Piața Primăriei din Pitești, urmând ca probele speciale de vineri (11 iunie) să aibă loc în apropiere de Câmpulung.

Sâmbătă (12 iunie), acțiunea se mută pe Transfăgărășan, cu patru probe speciale între Lacul Vidraru și Cabana Capra, atât în urcare, cât și în coborâre.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3