Donaris 930 x 122

inspectori

itm

82 DE ARGEŞENI, PRINŞI CĂ MUNCEAU LA NEGRU!

Inspectorii de muncă din Argeş au efectuat 238 de controale, fiind aplicate 76 de sancţiuni, dintre care 37 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 373.000 de lei.

Citiți și: S-a decis! Angajatorii nu vă mai pot obliga să faceți asta!

În vederea diminuării numărului de persoane care desfăşoară activitate fără forme legale, ITM Argeş a efectuat 235 controale. Au fost depistate 22 de firme în care se practica muncă fără forme legale, iar numărul muncitorilor care lucrau la negru a fost de 82.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 320.000 de lei. Inspectorii au mai descoperit şi alte nereguli, precum nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat sau încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte.

Citiți și: Mii de argeșeni nici nu vor să audă de muncă!

Pentru luna august sunt programate 250 de controale direcţionate cu precădere spre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea legislaţiei de protecţia muncii, crearea unui mediu de muncă mai sigur şi mai sănătos.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90