930 pe 122 COSTACHE

Medic

A murit un cunoscut medic pediatru!

A murit un cunoscut medic pediatru!

Citiți și: Doliu în lumea medicală! Un doctor a murit la doar 48 de ani!

Unul dintre cei mai iubiţi medici pediatri din România a murit. Dumitru Matei avea 66 de ani şi era considerat „motorul școlii moderne de Medicină de Familie”, conform Antena3.

Citiți și: Medic nou la Urgența din Mioveni. Are 36 de ani și este din Argeș

De-a lungul timpului, profesorul a ocupat funcţii ca președintele Societății Academice de Medicină de Familie, șeful Disciplinei de Medicină de Familie şi şeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București.

În onoarea sa, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a transmis un mesaj de condoleanţe pe site-ul oficial al instituţiei.

„Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a pierdut ieri unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice.Profesorul Dumitru Matei, Președintele Societății Academice de Medicină de Familie, Șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie.

Personalitate marcantă a Pediatriei și Medicinei de Familie, Profesorul Dumitru Matei, a fost un om sufletist, profesionist, a avut viziune, a creat generații de medici de familie.Cadrele didactice, studenții și medicii rezidenți ai Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Dumitru Matei și sunt alături de familia îndurerată”, a transmis universitatea în mesajul său.

 

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache