EcoMoto 930×122

pensii

Aceste pensii vor fi dublate!

Aceste pensii vor fi dublate!

Citiți și: Argeș. Suma colosală plătită pentru pensii într-o singură lună!

Un proiect de lege recent depus la Senat aduce vești bune pentru agricultori.

Propunând o majorare substanțială a pensiilor acestora.

Citiți și: 1.500 de lei în plus la pensie! Cine primește mai mult și de când

Conform acestui proiect, pensiile agricultorilor ar putea fi dublate.

Reprezentând o schimbare semnificativă în ceea ce privește nivelul de trai al acestui segment al populației.

Concret, proiectul propune modificarea Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii, în sensul majorării punctajului acordat agricultorilor pentru fiecare an muncit.

Astfel, punctajul anual ar crește de la 0,57255 puncte la un punct de pensie pentru fiecare an util realizat în cadrul fostelor unități agricole cooperatiste sau pentru fiecare an de contribuție realizat de țăranii cu gospodărie individuală din zonele necooperativizate.

Aceste pensii vor fi dublate!

Expunerea de motive a proiectului subliniază faptul că pensiile reduse ale foștilor lucrători din agricultură reprezintă o formă de discriminare și nu asigură un trai decent după o activitate profesională îndelungată.

Această inițiativă legislativă vine să corecteze această inechitate.

Și să ofere un sprijin necesar pentru această categorie de pensionari care se confruntă adesea cu dificultăți economice.

În cazul în care proiectul va fi adoptat, aproximativ 150.000 de pensionari care au lucrat în domeniul agricol ar beneficia de aceste măsuri.

Ceea ce ar reprezenta un pas important spre asigurarea unui trai decent pentru această categorie de beneficiari a sistemului public de pensii.

În prezent, numărul pensionarilor din agricultură este în scădere.

Iar impactul bugetar al majorării propuse nu ar fi excesiv, conform estimărilor.

Detalii, AICI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3