EcoMoto 930×122

activitate

Activitate de amploare în Argeș! Cine a fost vizat

În ziua de 23 mai, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat o acțiune de prevenire și informare, în sistem integrat, în colaborare cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Dâmbovița, la limita dintre cele două județe.

Citiți și: Un nou indicator rutier pentru șoferii din România

Activitate de amploare

Activitatea s-a desfășurat în localitățile Leordeni, din județul Argeș, respectiv Crângurile, județul Dâmbovița.

Scopul acțiunii a fost prevenirea evenimentelor ce ar putea afecta circulația feroviară, fiind purtate discuții cu membrii comunităților locale, pe următoarele subiecte:

Citiți și: Orice viață contează! Cum au salvat polițiștii o barză rănită
Activitate IPJ

Activitate IPJ

– Respectarea privind traversarea căii ferate, respectiv:
– conducătorii de autovehicule și de căruțe, să respecte semnalele acustice și luminoase și să traverseze numai prin locurile amenajate;
– traversarea pietonală să se realizeze numai prin locurile special amenajate, după o asigurare prealabilă;

– Recomandări în timpul prezenței în gări și halte, respectiv:
– să nu arunce cu obiecte care să distrugă sau murdărească trenurile (aspect ce poate constitui contravenție sau infracțiune, în funcție de urmări);
– să nu se permită minorilor joaca în zona căii ferate, în special să nu traverseze garniturile de tren pe sub vagoane;
– să nu atingă firele sau cablurile instalate în zona căii ferate, iar în cazul în care ajunge în zone în care calea ferată este electrificată, să nu permită minorilor să se urce pe vagoane, existând pericol de electrocutare.

Activitate IPJ

Activitate IPJ

– Recomandări în timpul călătoriei cu trenul, respectiv:
– să nu se urce și să nu coboare din trenul în mișcare, când trenul s-a pus în mișcare sau înainte ca acesta să se oprească;
– să nu călătorească cu ușile vagonului deschise, pe scările de acces în vagon sau pe tampoanele vagonului;
– pe timpul călătoriei cu trenul, să aibă un comportament civilizat, să aibă grijă de bunurile proprii și să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție în situația în care asistă la săvârșirea unor infracțiuni.

Foto: IPJ Argeș

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3