930×122 CAPRA 5

firme

ACTIVITĂȚI DE COMBATERE A COMERȚULUI ILICIT

În ziua de 24 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat, pe raza localităților Topoloveni, Leordeni, Priboieni și Călinești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, dar și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Citiți și: „Explozie” în Argeș! Au apărut anul acesta

Au fost verificate 6 societăți comerciale, având ca domeniu de activitate depozitarea și furnizarea de materiale de construcții, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 76.500 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării sumei nejustificate de 3787 de lei, astfel:

– 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Totodată, a fost aplicată măsura complementară de confiscare a sumei totale de 2.837 de lei.

Citiți și: Obligație nouă pentru micii angajatori! Se dau amenzi!

– 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.500 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, totodată fiind aplicate măsura complementară de confiscare a sumei totale de 950 de lei.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3