930×122 POSADA 5

pensii

200.000 de dosare de pensii intră, lunar, la plată. Planurile Ministrului

Într-o intervenţie la postul de televiziune B1 TV, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că majorarea pensiilor cu 40% este o iluzie, fiindcă presupune un efort bugetar pe care România nu şi-l permite.

Citiți și: Anunț cu privire la creșterea pensiilor din România

„[…] O majorare cu 40% a pensiilor înseamnă un efort bugetar de 138 de miliarde, pe care România în nicio etapă a dezvoltării ei, chiar şi în anii de pandemie, nu şi l-ar fi putut permite. Mai mult decât atât, în momentul în care s-a deschis subiectul acestei iluzorii majorări de 40%, era necesară o etapă de pregătire şi de recalculare a tuturor pensiilor, astfel încât, pe o nouă formulă, să crească pensiile cu 40%”, a afirmat ministrul Turcan.

Planul ministrului este de recalculare a pensiilor. Dosarele vor fi evaluate şi pensiile se vor recalcula în baza contributivităţii, ţinându-se cont de echitate în sistem. După cum a declarat Raluca Turcan, acest proces este unul laborios şi va mai trece mult timp până când oamenii vor afla cu exactitate ce pensie vor primi.

Citiți și: Anunţ important de la Casa de Pensii

„[…] Vorbim despre aproximativ 5.000.000 de dosare de pensii, 4,9 milioane aflate în plată, iar 200.000 de dosare intră lunar în plată cu noile pensionări. Pentru asta ne trebuie aproximativ 1.000 de persoane angajate în Casele de Pensii pe perioadă determinată, specialişti care să vină să lucreze în acest proces. Ne trebuie în continuare să fie achiziţionate echipamente, softuri, iar întregul proces este evaluat de către oamenii specialişti din Ministerul Muncii la doi ani, eu i-am rugat să facă acest lucru într-un an de zile”, a menţionat Raluca Turcan.

(Foto: descriptiv / Sursa: b1.ro)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3