NOR CURIER 930X122

2016

45% DIN BUGETUL CONSILIULUI JUDEŢEAN, LA ASISTENŢĂ SOCIALĂ

Proiectul de buget pentru anul 2016 al Consiliului Judeţean Argeş este gata. Bugetul va intra în dezbatere publică miercurea viitoare, la ora 10, iar pe 2 februarie va fi o şedinţă extraordinară pentru aprobarea prin vot a acestuia, a anunțat astăzi Florin Tecău, preşedintele instituţiei.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Veniturile Consiliului Judeţean prevăzute în proiectul de buget pentru anul 2016 sunt de 343 de milioane de lei şi se compun din venituri proprii (taxe), cote defalcate din TVA și din impozitul pe venitul global şi subvenţii. Cheltuielile sunt de 373 de milioane de lei. Diferenţa va fi acoperită din excedentul anilor precedenţi. Acest excedent finanţează îndeosebi lucrările începute în 2015 şi încă neterminate.

Pe hârtie, faţă de anul trecut bugetul este mai mare cu peste 60 de milioane de lei. În realitate, însă, și cheltuielile sunt mult mai mari, deoarece în 2016 se plătesc majorări de salarii, salariul minim creşte, TVA s-a redus cu 4% și se majorează indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap şi asistate social.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

De altfel, vă vine sau nu să credeți, nu mai puțin de 45% (!) din bugetul 2016 al Consiliului Județean va fi alocat pentru asistență socială. Mai exact, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. (Foto: jurnalspiritual.blogspot.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3