930×122 CAPRA 5

Arges

ADMINISTRAȚIA ARGEȘEANĂ S-A PREGĂTIT PENTRU O IARNĂ GREA

Comitetul Județean Argeș pentru Situații de Urgență a aprobat planul de măsuri pentru sezonul rece 2014-2015. În plan sunt stabilite și punctele fixe din toate orașele și municipiile din județ în care persoanele fără adăpost se pot refugia în perioadele geroase (Pitești: adăpostul de noapte pentru femei „Speranța” din cartierul Găvana și adăpostul de noapte pentru bărbați din cartierul Nord, din incinta fostului punct termic 204, Curtea de Argeș: Spitalul Municipal, Mioveni: Căminul Social, Căminul Grupului Școlar Colibași și Spitalul Orășenesc Racovița, Topoloveni: sălile de sport ale Liceului „Ion Mihalache” și Școlii Generale „Nicolae Cristescu”, Câmpulung: Spitalul Municipal, Costești: Asociația „Zilnic alături de tine” și Spitalul Orășenesc și Ștefănești: Spitalul de geriatrie și boli cronice). Numărul total de persoane care pot fi adăpostite în aceste locuri este de 274.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Pentru depistarea oamenilor străzii pe timpul nopților cu temperaturi extrem de scăzute și conducerea lor în adăposturi vor acționa patrule mixte ale Ministerului de Interne și ambulanțe.

Gravidele și dializații se bucură de o atenție specială

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

În plus, prefectul de Argeș, Mihai Oprescu, a solicitat ca în toate localitățile din Argeș să fie întocmită câte o listă cu obiective în care persoanele ce tranzitează localitatea respectivă să se poată adăposti dacă sunt surprinse de ambuteiaje sau căderi masive de zăpadă. De asemenea, prefectul a cerut Direcției de Sănătate Publică să prioritizeze internarea persoanelor dializate și a femeilor însărcinate, care în eventualitatea unor căderi mari de zăpadă și a blocării drumurilor nu ar mai putea ajunge la spitale.

Sute de persoane și autovehicule, pregătite să intervină

Pe de altă parte, în Argeș sunt pregătiți să intervină 146 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu 81 de autospeciale, 95 de polițiști cu 57 de autovehicule, 50 de jandarmi cu 8 mașini, 30 de militari cu 3 camioane, 100 de salariați ai Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea cu 30 de mijloace auto, 36 de persoane de la Secția Drumuri Naționale cu 121 de autovehicule și 30 de persoane de la Direcția Drumuri Județene cu 111 mijloace auto. Pe lângă personalul aflat la dispoziție în permanență, instituțiile din MAI mai au încă 200 de ofițeri și subofițeri în rezervă gata oricând să intervină. Totodată, la primării, prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, sunt pregătite să intervină peste 400 de persoane cu 376 de utilaje de deszăpezire.

În ceea ce privește stocurile de material antiderapant, la Secția Drumuri Naționale există un stoc de 2.711 mc de nisip, de 6.423 de mc de sare și de 16 tone de clorură de calciu. La rândul ei, Secția Drumuri Județene are pregătite 3.152, 51 de tone de nisip, 506, 92 de tone de sare și 6 tone de motorină.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • costicla varza spune:

    de pregatit bine se pregatesc in fiecare an, dar dezapezirea tot cu un amarat de tractoras o(n-o) fac.
    mai trebuie sa faca un supermega departament de ultraurgente cu 500000 de inspectori, politisti si jandarmi si doar un muncitor la lopata ce cara munti aia de nisip cu roaba.

    ps: si daca nu ninge putem sa consideram ca e totusi o iarna grea…pentru agricultura?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3