NOR CURIER 930X122

adp

AFLĂ CÂŢI BANI S-AU DAT ÎN PITEŞTI PE PLOMBĂRI, BORDURI ŞI REPARAŢII DE TROTUARE!

Administraţia Domeniului Public Piteşti este una dintre cele mai importante structuri ale administraţiei locale, cu ajutorul acesteia fiind efectuate, în regie proprie, lucrările de reabilitare şi întreţinere a trotuarelor, aleilor şi parcărilor.

Citiți și: Atenție! Drumuri importante din Argeș intră în lucru

Conform unui raport al ADP către Primărie, costul mediu al prestaţiilor efectuate este de 1.260 de lei la 100 mp de carosabil balastat, 11.980 de lei la 100 mp de turnat asfalt, balastat şi montat borduri, respectiv de 9.083 de lei la 100 de metri pătraţi în cazul balastării parcărilor fără montarea de borduri.

Pentru reabilitarea străzilor, costul mediu al intervenţiei a fost de 5.923 de lei pe 100 mp, iar realizarea marcajelor rutiere a costat 2.601 de lei la 100 mp. Pentru marcajele pietonale s-au cheltuit în această vară 1.350 de lei pentru fiecare 100 mp de teren pe care s-a lucrat.

Citiți și: Pitești. Gentea: Cea mai urâtă poartă pe care am văzut-o în viața mea este la „Bratianu”

ADP mai informează că în acest an nu au fost efectuate, până la data emiterii raportului, lucrări de turnare a unui covor asfaltic nou pe străzi, lucrări de montare a semafoarelor sau reabilitarea de alei şi trotuare. Aceste investiţii au fost blocate de contestaţiile depuse de firmele care au participat la licitaţia organizată în acest sens de ADP. Lucrările mari care se fac acum în Piteşti sunt realizate de firme private în baza unor proiecte cu finanţare europeană ale municipalităţii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90