Donaris 930 x 122

centrul de transfuzie sanguină

APEL DE URGENȚĂ DE LA CENTRUL DE TRANSFUZIE SANGUINĂ PITEȘTI

Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Negru Vodă din Pitești are probleme administrative și cere sprijin de la Consiliul Județean Argeș.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Conducerea Centrului a primit o adresă prin care i se comunică faptul că de la 1 ianuarie 2020 accesul în spațiul folosit acum pentru staționarea ambulanțelor nu va mai fi permis.

Adresa este semnată de doi piteșteni (Aurel Vasile Dumitrescu și Mihăiță Daniel Toma), care au cumpărat terenul de 665 de mp utilizat de Centru pentru staționarea ambulanțelor care asigură aprovizionarea cu sânge a spitalelor din Argeș și, la nevoie, a Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Citiți și: Foștii și actualii jupâni ai Argeșului au pus județul la cale

Cu sabia lui Damocles deasupra capului, conducerea CTS Pitești a solicitat Consiliului Județean sprijin pentru amenajarea unei parcări împrejmuite pe un alt teren din vecinătate, parcare care să fie nu doar pentru ambulanțe, ci și pentru mașinile persoanelor care vin să doneze sânge.

CJ a luat act de problemă și va aproba în ședința sa în plen din această săptămână transmiterea unui teren de 1.675 de mp de pe strada Negru Vodă, aflat în domeniul public al județului Argeș, în administrarea Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș RA pentru amenajarea parcării cerute.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești mai există o problemă, pentru rezolvarea căreia, de asemenea, a fost solicitat ajutorul de urgență al CJ: două lifturi defecte și dezafectate trebuie reparate.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a impus conducerii Centrului ca lifturile să redevină funcționale până cel mai târziu pe 31 decembrie 2019 pentru asigurarea circuitului separat al deșeurilor medicale și materialelor sanitare.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3