930X122 MAIA

bârla

ARGEȘ: PESTA PORCINĂ MUTĂ CRĂCIUNUL ÎN NOIEMBRIE

Argeș: Pesta porcină mută Crăciunul în noiembrie. În contextul în care în comuna argeşeană Negraşi a fost confirmat un focar de pestă porcină africană, primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu, face un anunţ important.

Citiți și: Alertă! Pestă porcină în Argeș!

„În ultimile două zile au circulat tot felul de zvonuri referitoare la pesta porcină africană. În comuna Bârla NU sunt suspiciuni de infectare cu virusul pestei porcine africane!

Având în vedere că în Argeş (în localitatea Negraşi) s-a confirmat virusul, în tot judeţul se impun măsuri de siguranţă şi informări ale cetăţenilor”, precizează Gheorghe Voicu, primarul comunei Bârla.

Citiți și: Dotări pentru noul cămin cultural din Bârla

Deși autoritățile încearcă să liniștească populația, după confirmarea focarului de la Negrași unii argeșeni, din alte localități, au sacrificat porcii din gospodării. Oamenii au optat pentru această variantă de teamă ca nu cumva și în localitatea lor să apară focare similare, fiind obligați într-o astfel de situație să lase autoritățile să le ia porcii pentru sacrificare. Argeșenii care au ales să „mute” Crăciunul în noiembrie se tem că în cazul apariției unor focare și în comunele lor despăgubirile bănești de la stat ar veni târziu sau poate deloc.

AICI puteți citi amănunte despre focarul de peste porcină africană din Negrași.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3