New Profesional Consult 930 x 122

măsuri

PESTĂ PORCINĂ ÎN ARGEŞ. ANUNŢ OFICIAL DE ULTIMĂ ORĂ

Pestă porcină în Argeş. Anunţ oficial de ultimă oră. ,,În seara zilei de 2 noiembrie 2018, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat apariția virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la patru porci, dintr-o gospodărie din satul Negrași, comuna Negrași.

Citiți și: Alertă! Pestă porcină în Argeș!

Având în vedere această situație, astăzi, 3 noiembrie 2018, s-a întrunit Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Argeș pentru a aproba planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli. Primele măsuri au fost puse deja aplicare.

Astfel, a fost delimitată zona din jurul focarului, gospodăria fiind plasată sub supraveghere oficială. De asemenea, sunt aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației. La aceste acțiuni participă echipe formate din reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și medici veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului.

Citiți și: Rafila, Arafat, Gheorghiţă, precizări privind măsurile decise în Valul 5

Până la acest moment, nu au mai fost notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploatații de tip comercial, de pe raza județului Argeș. La această oră, este în curs o anchetă epidemiologică, care va stabili cauza infestării cu PPA în exploatația din comuna Negrași, sat Negrași.

Instituția Prefectului – Județul Argeș și DSVSA Argeș solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat la medicului veterinar, DSVSA județene sau autorităţilor locale”, informează Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş. (Foto: descriptiv)

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90