930×122 CAPRA 5

clădiri

Măsură importantă privind clădirile! A fost publicată în Monitorul Oficial

Măsură importantă privind clădirile!
Printr-o lege publicată vineri în Monitorul Oficial a fost instituită interdicția de a mai amplasa mijloace publicitare pe clădirile cu risc seismic, dar și posibilitatea asociațiilor de proprietari de a obține credite garantate de stat în vederea reabilitării seismice a clădirilor.
Legea nr. 243/2023 privind aprobarea OG nr. 6/2023 a intrat deja în vigoare și stabilește, pe lângă interdicția desfășurării activităților comerciale de orice natură în clădirile încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII prin raport de expertiză tehnică, o altă limitare când vine vorba despre clădirile ce prezintă risc la cutremure.
Este vorba, de fapt, despre introducerea în Legea nr. 212/2022 a interdicției de amplasare „de mijloace publicitare pe fațada și/ sau pe terasa/ învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea în cazul clădirilor încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII”.
Începând de azi, mai exact, nu mai pot fi instalate reclame pe clădirile cu risc seismic, indiferent de tipul acestora, de dimensiuni sau sistem de prindere.
De asemenea, mai prevede noua lege, asociațiile de proprietari sau proprietarii „pot aplica pentru obținerea de credite garantate de stat în vederea reabilitării seismice a clădirilor. Statul garantează creditele de reabilitare seismică a clădirilor și achită dobânda aferentă acestor credite prin instituția mandatată de Ministerul Finanțelor”.
De creditele garantate de stat vor putea beneficia asociațiile de proprietari sau proprietarii care locuiesc în imobile încadrate în clasele de risc seismic RsI și RsII. Desigur, va fi nevoie de măsuri suplimentare pentru punere în aplicare a acestei garanții.
Foto: Arhivă/ePitești.ro/descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90