930 x122 grota rece

clădiri

Noi reguli pentru proprietarii de clădiri!

Noi reguli pentru proprietarii de clădiri!

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Legislația privind reducerea riscului seismic al clădirilor a fost modificată de mai multe ori în ultima perioadă.

Printre noutăți fiind de amintit schimbarea numelor celor două subprograme ale programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

Citiți și: Lovitură! Aceste facilități se elimină!

Și modificarea regulilor folosite de asociațiile de proprietari pentru a-și exprima acordul privind participarea la programul de consolidare.

Pentru a transpune aceste schimbări în normele metodologice, Ministerul Dezvoltării a pus recent în dezbatere un proiect de ordin.

Se introduc, ca beneficiari al subprogramului pentru proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții pentru clădirile de interes și utilitate publică, unitățile de cult ce aparțin cultelor recunoscute în țara noastră.

Se modifică în norme, de asemenea, modul în care se poate adopta hotărârea asociației de proprietari din clădirile cu risc seismic în legătură cu participarea la programul de consolidare.

Noi reguli pentru proprietarii de clădiri!

Astfel, obținerea hotărârii asociației de proprietari sau a hotărârilor tuturor asociațiilor de proprietari, în cazul clădirilor în care există mai mult de o asociație de proprietari, privind introducerea în programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic și proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții se poate face cu acordul a jumătate plus unu din numărul proprietarilor, nu cu acordul unanimității proprietarilor, așa cum era înainte.

În plus, viitorul ordin stabilește că, pentru a se asigura liberul acces la informațiile publice privind programul pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, Ministerul Dezvoltării va atribui fiecărui beneficiar un cod QR pentru fiecare obiectiv de investiții.

Cod pe care beneficiarii au obligația de a-l aplica pe panoul de identificare a investiției.

„Scanarea codului QR va da posibilitatea publicului de a accesa informațiile specifice obiectivului de investiții, respectiv:

– denumirea obiectivului de investiții,

– valoarea alocată de la bugetul de stat,

– valoarea alocată de la bugetul local sau din venituri proprii,

– valoarea totală a obiectivului de investiții,

– precum și alte informații relevante despre acesta”, mai apare în document.

Detalii, AICI.

Foto:Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3