Kaia 930 x 120

clădiri

Acești proprietari vor fi scutiți de impozitul pe clădiri!

Acești proprietari vor fi scutiți de impozitul pe clădiri!

Citiți și: Piteșteni somați de Primărie! Sancțiune uriașă!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege importantă care prevede scutirea de impozite și taxe pentru clădirile clasate ca monumente istorice pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare.

Măsura va intra în vigoare începând cu anul 2025, conform Economica.net.

Citiți și: O nouă obligație pentru toți proprietarii de clădiri și terenuri!

Informațiile se regăsesc într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Această lege adaugă un nou alineat la articolul 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, stipulând că:

Acești proprietari vor fi scutiți de impozitul pe clădiri!

„Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizației de construcție și până la data procesului-verbal de recepție finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996.”

De asemenea, legea prevede că scutirea de impozit se va aplica și în cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare care sunt în curs de execuție la data intrării în vigoare a legii.

Până la finalizarea acestora, conform procesului-verbal de recepție finală.

Această inițiativă legislativă are scopul de a sprijini proprietarii și administratorii de clădiri monument istoric în eforturile lor de a conserva și reabilita patrimoniul cultural al României.

Reducând astfel povara financiară pe care o implică lucrările de restaurare și întreținere a acestor edificii de valoare.

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3