NOR CURIER 930X122

clădiri

Lovitură! Aceste facilități se elimină!

Lovitură! Aceste facilități se elimină!
Modificările gândite de Guvern la Codul Fiscal vizează, printre altele, și reducerea numărului de scutiri de impozite care sunt acordate în momentul de față pentru diverse categorii de clădiri.
Unele dintre acestea ar urma să fie eliminate, iar altele, lăsate la decizia consiliilor locale.
Clădirile sportive, industriale, științifice, incubatoarele de afaceri, academice, cele aferente producției din sectorul de apărare, clădirile din sfera producției și depozitării agricole dar nu numai, vor pierde aceste înlesniri.
Și scutirile pentru minorități, culte, cultură și clădirile funerare sunt afectate de ”cruciada” scăderii deficitului bugetar pornită de Guvern.
Dacă ordonanța va fi adoptată în forma actuală, aceste măsuri se vor aplica începând cu 1 septembrie.

Lovitură! Aceste facilități se elimină!

Unii dintre cei mai afectați proprietari de imobile, pentru că nu vor mai beneficia de scutirile de impozite pe imobilele în care își desfășurau activitatea, sunt proprietarii de sere, solare, răsadnițe, ciupercării, silozuri pentru furaje, silozuri și pătule pentru depozitarea și conservarea cerealelor.
Nici clădirile aparținând minorităților naționale nu vor mai avea parte de scutiri de taxe, alături de cele ale serviciului de apostilă și supralegalizare ori cele aparținând caselor de cultură ale sindicatelor.
O altă categorie de clădiri care vor fi supuse unui regim obișnuit de taxare, deși până acum erau exonerate de la această obligație, este aceea a clădirilor funerare din cimitire și crematorii.
Anumite tipuri de clădiri ar putea fi în continuare scutite de la plata impozitelor și taxelor, dar numai dacă această decizie va fi luată în mod particular de consiliile locale ale localităților pe raza cărora sunt amplasate imobilele respective.
În această categorie se vor încadra monumentele istorice, de arhitectură ori arheologie, muzeele și casele memoriale, cele aparținând furnizorilor de servicii sociale, cele ale organizațiilor nonprofit care nu sunt folosite în scop lucrativ. În aceeași situație vor fi clădirile restituite, pe perioada în care proprietarii decid să le mențină un regim de folosință publică.
Detalii, AICI

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90