New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Amendă de 12 ori mai mare pentru graffitiurile de pe clădiri!

Amendă de 12 ori mai mare pentru graffitiurile de pe clădiri!

Citiți și: Argeș: Amendă de 20.000 de lei pentru patronul unui magazin sătesc

Cei care folosesc graffitiuri pe clădiri, garduri sau alte obiecte din spațiile publice vor risca amenzi de până la 12 ori mai mari decât în prezent și vor fi puși să readucă la starea inițială bunul deteriorat, potrivit unei propuneri legislative care se îndreaptă spre votul decisiv al deputaților.

Propunerea legislativă, care a primit marți raport favorabil pentru adoptarea de către deputați vrea să introducă în Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor împotriva ordinii și liniștii publice amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereții clădirilor, gardurilor sau alte obiecte aflate în locuri publice.

Citiți și: Șofer din Sibiu, amendat de polițiștii argeșeni cu peste 4.000 de lei

În prezent, amenzile pentru această faptă sunt cuprinse între 100 și 500 lei.

Această prevedere este menită a sancționa în mod explicit graffitiurile, mai ales când acest fenomen afectează clădirile de patrimoniu istoric și cultural, potrivit inițiatorilor propunerii.

De asemenea, cei care vor fi sancționați pentru desenele ilegale vor fi obligați să-și înlăture „creația”, readucând bunul deteriorat la starea inițială. Această reparație va trebui făcută în termen de 15 zile calendaristice de la data când măsură complementară amenzii va deveni executorie.

Dacă persoana sancționată nu își va îndeplini obligația, autoritatea administrației publice locale va putea să reabiliteze din fonduri proprii bunurile deteriorate, urmând ca apoi să îl dea în judecată pe contravenient pentru a-și recupera prejudiciul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

570 X 90 CAPRA 3