Simona si minzina

clădiri

Locuieşti într-un imobil cu risc seismic? Ai putea primi bani de la stat

Imobilele cu risc seismic ridicat deținute de firme și persoane fizice vor putea fi consolidate cu bani de la stat.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Ținând cont de faptul că România are un potențial seismic ridicat, printr-un proiect pus în dezbatere publică la Ministerul Dezvoltării, se propune un program de finanțare pentru consolidarea clădirilor ce aparțin atât persoanelor fizice, cât și firmelor sau instituțiilor publice.

Proiectul de ordonanță de urgență de la Ministerul Dezvoltării prevede lansarea unui program ce se va desfășura pe parcursul a patru ani și prin care se vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat (clasa de risc seismic I și II) deținute sau administrate de persoane fizice, firme sau autorități și instituții publice.

Citiți și: Alertă în materie de droguri: Șase substanțe noi, în vizorul legii antidrog din România

Pe de altă parte, firmele care își vor consolida clădirile din bani publici nu vor putea să le vândă timp de zece ani, decât cu obligația de a returna statului cota-parte din costurile de consolidare. O altă condiție este legată de caracteristicile imobilului ce se dorește consolidat. Concret, prin acest program, firmele și persoanele fizice vor putea consolida cu bani de la stat clădiri cu un regim de înălțime de minimum P+3 etaje și cel puțin zece apartamente.

Finanțarea dată în cadrul programului pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic va fi nerambursabilă, iar pentru firme va fi acordată sub forma unui ajutor de stat. Solicitările vor primi finanțare în ordinea cronologică a depunerii acestora, în limita creditelor de angajament, a creditelor bugetare aprobate anual cu această destinație și a estimărilor pentru următorii trei ani.

(Foto: descriptiv)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90