New Profesional Consult 930 x 122

fraudă

Avertisment: Risc de fraudă!

Avertisment de la Revolut pentru clienţi. Risc de fraudă!

Citiți și: Tentativă de fraudă! Atenție la McDonald’s România!

Revolut îi sfătuieşte pe utilizatori să acorde mai multă atenţie riscurilor legate de fraude şi să trateze cu suspiciune mesajele care pretind că vin din partea unor companii şi le solicită să comunice date personale, se menţionează într-un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Potrivit reprezentanţilor Revolut, citați de Economica.net, în perioadele în care consumatorii fac multe cumpărături – cum sunt sărbătorile sau pregătirile pentru mini-vacanţe sau vacanţa de vară – se intensifică şi activitatea infractorilor cibernetici, iar modalităţile de a atrage în capcană consumatorii sunt tot mai diverse.

Citiți și: O nouă escrocherie face ravagii pe internet

”Scam-uri noi apar tot timpul, la nivel global. Important este să fim atenţi şi să fim pregătiţi să identificăm orice activitate online care este suspectă.

Mai nou, am remarcat că fraudatorii pretind că reprezintă companii precum furnizori de utilităţi, de servicii de curierat sau servicii poştale, bănci, dar nu numai – şi trimit linkuri de phishing pentru a păcăli utilizatorii să-şi divulge datele personale.

Aceste mesaje par a fi reale şi, uneori, iau forma sms-urilor, sunt trimise de pe numere de telefon care par veridice sau pot apărea chiar în fluxurile unor conversaţii anterioare. Vrem să venim în sprijinul clienţilor noştri, să aibă încredere că fac alegerile corecte.

Simplu – dacă primiţi un apel suspect, un email, un sms raportaţi mesajul către compania de la care pretinde că provine informaţia. Dacă se întâmplă să fiţi victima unui scam, raportaţi cazul la Poliţie”, recomandă Revolut.

Detalii, AICI – Avertisment de la Revolut pentru clienţi – Risc de fraudă! Atenţie la mesajele care cer comunicarea datelor personale

Foto: Descriptiv/Arhivă/ePitești

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3