New Profesional Consult 930 x 122

bacalaureat

Măsuri noi la BAC după fraudele din acest an

Măsuri noi la BAC după fraudele din acest an

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

După fraudele din acest an de la examenul de Bacalaureat, ministrul Educației, Ligia Deca, declară că ia în calcul luarea unor noi măsuri, pentru ca în viitor să nu mai existe situații în care la examenele naționale să se copiază.

Odată cu tehnologia, au evoluat și tehnicile de copiat, iar elevii s-au adaptat rapid vremurilor în care trăim. Acum este rândul sistemului de învățământ să țină pasul.

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Cel mai mare scandal din acest an a fost legat de faptul că, în unele centre de examen, au apărut imagini cu subiecte fotografiate în săli.

Fotografiile au fost făcute chiar în timpul examenului, multe dintre acestea fiind realizate cu camere microscopice, aflate în nasture, şi s-au folosit, de asemenea, căşti microscopice care sunt foarte greu de detectat de către comisii, a transmis joi Ligia Deca, potrivit digi24.ro

O soluție ca astfel de situații să nu mai existe în viitor ar fi instalarea unor dispozitive de bruiere, a declarat ministrul Educației la Radio România Actualități , potrivit edupedu.ro.

Cred că putem îmbunătăți lucrurile, iar pentru partea de siguranță voi discuta și eu cu colegii noștri din instituțiile care se ocupă de securitate informatică, dar și, în general, de securitatea proceselor publice, pentru a vedea dacă putem apela la anumite elemente de progres tehnologic.

Mai pe șleau spus, poate că anumite tipuri de dispozitive de bruiere ar fi o soluție, însă cred că și o informare mult mai bună și poate mai din timp vizavi de ce ar putea constitui abatere de la regulile de desfășurare ale examenului să ajute să avem mai puține astfel de situații în viitor”, a spus Deca, conform edupedu.ro

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Daca stiti spune:

    Ministerul știa și că în anii trecuți se copiază cu ajutorul tehnologiei. Mereu apăreau subiectele pe internet la nici o oră după începerea probei. Nu se vrea sa se aducă tehnologie de bruiaj în clase. , ptr că altfel așa zise le scoli de renume nu ar mai avea așa procente de promovabilitate. Cum vă explicați că de câțiva ani în Severin cade rețeaua vreo 1ora exact in timpul Bacalaureatului, și numai în zona liceelor de renume, și nimeni nu s-au sesizat. Cum sa se sesizeze că doar era la Bacalaureat cel puțin un elev al cărui părinte lucrează în nomenclatura, sau e mare șef, poliție ,partid, procuratura, etc.

  • Diana spune:

    Cel mai mare scandal a fost ca se cauta pe net rezolvarea la subiectul de limba romana noapte la 3 in data examenului dar cine sa scrie despre asta? Ca doar nu presa cea cuminte ham ham ham ….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3