930×122 CAPRA 5

măsuri

Măsuri extrem de dure pentru acești șoferi!

Măsuri extrem de dure pentru acești șoferi!

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Senatorul Robert Cazanciuc a prezentat sâmbătă un pachet de măsuri care îi vizează pe cei care fac trafic sau consumă droguri, printre care măriri de pedepse, dar și incriminarea unor fapte care favorizează traficul și consumul de droguri, consumul de alcool la volan, dotarea poliției cu scannere mobile pentru verificarea autoturismelor sau dotarea Poștei Române cu aparatura necesară de scanare a tuturor pachetelor care intră în România.

Deosebit de Legea Anastasia care îi trimite la închisoare pe cei care ucid pe șosele oameni nevinovați, urcați la volan băuți, drogați sau fără permis, s-a propus un pachet de măsuri mai larg.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Vor fi avute in vedere măriri de pedepse, dar și incriminarea unor fapte care favorizează traficul și consumul de droguri.

Vor fi inițiate modificări legislative pentru înăsprirea sancţiunilor aplicate şoferilor care se urcă la volan beţi sau drogaţi, cum ar fi anularea dreptului de a conduce pentru 10 ani.

Se va identifica cadrul legal care să permită chiar confiscarea autovehiculului condus de catre o persoană aflată sub influenţa drogurilor sau a substanțelor psihoactive.

Printre măsurile concrete discutate se află și dotarea poliției cu scannere mobile pentru verificarea autoturismelor sau dotarea Poștei Române cu aparatura necesară de scanare a tuturor pachetelor care intră în România pentru a primi viza „liber de droguri”, precum și proceduri clare pentru toate firmele de curierat internațional.

Una dintre propunerile apreciate ca fiind utile a fost și posibilitatea oferită părinţilor de a deconta 2-3 teste anuale prin care să se depisteze eventualul consum de droguri de către minori, iar în situația unor teste pozitive decontarea unui număr de 10 ședințe de consiliere psihologică. Atât testele cât și consilierea vor fi efectuate în deplină confidențialitate. Au fost formulate de asemenea propuneri de efectuare de teste cu sprijinul școlilor și acordul părinților.

Detalii, AICI – Anularea dreptului de a conduce pentru 10 ani dacă ești prins băut sau drogat, scanarea coletelor care intră în țară prin Poșta Română, consiliere gratuită pentru minorii care au consumat stupefiante – propuneri legislative

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90