Donaris 930 x 122

măsuri

Măsurile impuse de Ceaușescu revin!

Guvernul francez a pregătit un plan pentru reducerea consumului în plină criză energetică.

Citiți și: Meci internațional la Mioveni. S-au luat măsuri speciale

Planul alcătuit de francezi seamănă destul de mult cu măsurile luate în România de regimul lui Nicolae Ceaușescu, notează Antena 3.

Presat de creditorii internaționali să restituie accelerat banii împrumutați cu care și-a construit industria în sectorul petro-chimic, dar și în alte ramuri economice, Ceaușescu a recurs atunci la un plan masiv de economisire a resurselor, în paralel cu accentuarea cultului personalității, menit să-i amplifice controlul.

Citiți și: Măsuri extrem de dure pentru acești șoferi!

Drept urmare, românii au primit în perioada respectivă curent electric doar câteva ore pe zi, încălzirea locuințelor pe timp de iarnă a fost, practic sistată, la fel ca și furnizarea apei calde, iar programul TV a fost redus la două ore, zilnic.

Un set asemănător de măsuri ar urma să le fie impus și francezilor.

Astfel:

– apa caldă ar urma să fie sistată în instituțiile publice din Franța

– temperatura în instituțiile publice va trebui redusă cu un grad

– administratorii bazinelor publice vor trebui, de asemenea, să scadă temperatura apei tot cu un grad

– magazinele nu vor mai fi iluminate electric între orele 1 și 6 dimineața

Ultima măsură a intrat deja în vigoare și urmează să fie legiferată joi prin decret.

Guvernul președintelui Emmanuel Macron numește aceste măsuri drept ”sobrietate energetică”, mai notează sursa citată.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Joiannis spune:

    Voi ori nu cunoașteți, ori dezinformați cu intenție. Nimeni nu i-a cerut lui Ceaușescu să ramburseze anticipat creditele contractate. Rambursarea anticipată a creditelor externe a fost ideea „geniului Carpaților”, partea proasta aici a fost aceea că produsele românești erau împinse la export la preț de dumping. La un preț corect, ar fi adus suficienti bani la buget pentru a nu fi nevoie de strângerea curelei în așa hal. „Mulțumirile” de rigoare trebuiesc aduse atât „geniului din Scornicești” cât și partenerilor comerciali ai României din acea vreme. Va las pe voi să ghiciți care sunt aceia…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90