SMART KIDS 930X122

măsuri

Măsuri urgente în fiecare spital, anunțate de ministrul Sănătății

Știm una și bună: Măsuri urgente! Trăim în țara tragediilor pe bandă rulantă, a nenorocirilor ce nu se mai sfârșesc, urmate, invariabil, de promisiuni că lucrurile se vor schimba. Dar nu se schimbă.

Citiți și: Spitalul Mioveni, în prim-plan la „Fonduri europene, succese românești”

Ne-a șocat, ne-a indignat, ne-a cutremurat (și la nivel declarativ) tragedia de la Piatra Neamţ, de anul trecut. Se anunțau atunci verificări la sânge în toate spitalele. Au fost sau n-au prea fost? Ori, dacă au fost, cam cum s-au încheiat? Nu știm nici azi la ce spitale s-au descoperit nereguli, cine a fost sancționat, dacă și cum s-au rezolvat problemele descoperite. De „Colectiv” nu mai vorbim…

Dar bine, nu-i așa, că după fiecare tragedie avem verificări, chiar dacă procedura e un laitmotiv care nu schimbă nimic.

Citiți și: Alertă maximă la spital! Zeci de copii au fost evacuați

“Implementăm măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii ca la Matei Balș sau Piatra Neamț să nu se repete“, a anunțat, sâmbătă, după recenta tragedie, noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care și el, la fel ca precursorii săi, anunță valuri de verificări.

Iată măsurile pe care ar trebui să le vedem de săptămâna aceasta (primele două, pe subiectul prevenirii unor drame ca cele vechi din care nu prea știm oricum – c-așa e un făcut la noi – să învățăm nimic):

1. Măsuri pentru siguranță la incendiu în fiecare spital
Măsurile vor fi stabilite (nr. săptămâna aceasta) ( împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și vom verifica regulat implementarea lor.

2. Fond Național pentru Siguranța Pacienților în Spitale
Fondul va permite spitalelor investiții urgente pentru securitatea la incendiu, la cutremur și prevenirea infecțiilor nosocomiale.

3. Serviciu de informare pentru aparținători în spitalele COVID-19
Va fi introdus un serviciu telefonic de informare pentru ca rudele pacienților internați cu COVID-19 să poată suna și să obțină informații despre situația acestora.

4. Reducerea prin vaccinare a numărului de infectări grave COVID-19 (…)

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

SMART KIDS 570×90